Zoeken
Menu
Betere ventilatie in monumentale panden mogelijk Foto: persbericht Duco

​Het ventileren van renovatieprojecten waarbij geluidsbelasting een probleem is, kan veel hoofdbrekens geven. Het bedrijf Duco heeft speciaal voor zulke gevallen een product ontwikkeld: de Silenzio Retro ZR.

Het ventileren van renovatieprojecten waarbij geluidsbelasting een probleem is, kan veel hoofdbrekens geven. Het bedrijf Duco heeft speciaal voor zulke gevallen een product ontwikkeld: de Silenzio Retro ZR. “Met de Silenzio ZR (AK) en zijn nieuwe retro variant biedt ventilatiespecialist Duco een alles-in-één-oplossing als garantie voor een gezond en (akoestisch) comfortabel binnenklimaat.”

De vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen zorgen dat er automatisch voldoende toevoer van frisse lucht de woning of het gebouw binnen komt. De toevoer wordt daarbij gecontroleerd door het apparaat. “De Silenzio ZR muurdemper -al dan niet met extra akoestische demping (AK)- brengt design en een uitstekende geluiddemping samen in één ventilatierooster dat in een (buiten)muur wordt aangebracht”, legt het bedrijf uit. “De aluminium buitenkap wordt gecombineerd met een aluminium, vlakke binnenplaat en een kunststofbuis met geperst vlokkenschuim voor een optimale geluidwering.”

Zelfregelende klep

Het nieuw geïntroduceerde product beschikt indien gewenst over een zelfregelende klep en is daardoor aan te sluiten op bestaande ventilatiesystemen. “In combinatie met het Duco CO2 System of het Duco Comfort System is het een perfecte renovatieoplossing aangezien er niet aan het kozijn geraakt hoeft te worden. Daarenboven kan het ook naadloos in ruimtes met een schuin dakvlak geplaatst worden.”

Monument

Wanneer een gelvel van een pand beschermd is omdat het een monument betreft, is de Silenzio Retro ZR goed toepasbaar. Het rooster is nagenoeg onzichtbaar door een open stootvoeg of een discreet buitenrooster. 

Ook interessant