Zoeken
Menu

Het aantal elektrisch aangedreven auto’s in Nederland is sinds eind 2014 met ruim 32 procent toegenomen, naar 57.867 exemplaren. Dit meldt RAI Vereniging.

Deze toename slaat op zowel volledig elektrische auto’s als plug-in hybride auto’s. RAI baseert zich op cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

200.000 elektrische voertuigen

Inclusief bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers staat de teller van elektrische voertuigen in Nederland nu op 91.046 voertuigen. Ten opzichte van 2013 is dit een groei van 71 procent. De rijksoverheid heeft de ambitie om in 2020 zo’n 200.000 elektrische voertuigen op de weg te hebben. De bovenstaande cijfers wijzen erop dat deze ambitie absoluut haalbaar is.

Top 5 populaire hybrides

De top 5 van meest populaire plug-in hybride auto’s zijn, op volgorde: Mitsubishi Outlander, de Volvo V60, de Opel Ampera, de Toyota Prius en de VW Golf.

De top 5 van meest populaire volledig elektrisch aangedreven auto’s zijn, op volgorde: Tesla Model S, de Nissan Leaf, de Renault Zoe, de Smart ForTwo en de BMW i3.

Lees ook: Elektrische auto opladen in vijf minuten.

Ook interessant