Zoeken
Menu

De vakbeurs Elektrotechniek schenkt deze editie speciale aandacht aan Domotica, Installatie, Licht, HBO Elektrotechniek en Smart Grids. Dit gebeurt door speciale activiteiten, zoals paviljoens, demo’s, congressen, lezingen en seminars. Elektrotechniek wordt 3 tot en met 7 oktober 2011 gehouden in Jaarbeurs Utrecht. 

 
Domoticatoepassingen zijn goed vertegenwoordigd op de beurs. Zo is er een Domoticapaviljoen te vinden in hal 9. Naast diverse lezingen is het tevens het vertrekpunt voor de Domoticaroute. Deelnemers aan de route laten bezoekers in de praktijk zien hoe hun toepassing werkt. Het Domoticacongres, in samenwerking met Stichting Smart Homes, Nationaal Kenniscentrum Domotica & Slim Wonen en Uneto-Vni, start om 8 uur op dinsdag 4 oktober. Tijdens het ochtendprogramma komen ontwikkelingen op het gebied van Smart Grids, robotica en zorg op afstand aan bod. Het middagprogramma concentreert zich op de mogelijkheden van flexibele infrastructuren. 
 
Dag van het Licht 
De eerste beursdag, maandag 3 oktober 2011, staat in het teken van ontwikkelingen op het gebied van licht. Er wordt onder andere een speciaal Lichtcongres gehouden in samenwerking met NLA en het NSVV. Centraal thema is renovatie van bestaande gebouwen. Tevens is er een speciale verlichtingsroute waar exposanten hun nieuwste producten laten zien. 
 
Dag van de Installatie 
Op dinsdag 4 oktober wordt de Dag van de Installatie georganiseerd door SDU/ Installatie Journaal. Het programma bestaat uit twee dagdelen. In de ochtend is aandacht voor de stand van de techniek van duurzame opwekkers. Decentrale en nieuwe verbruikers worden geïdentificeerd. Daarnaast wordt antwoord gegeven op wat er de komende jaren gebeurt en wat de rol is van installatiebedrijven. In de middag wordt ingegaan op de technologie die bij deze veranderingen komt kijken. 
 
Smart Grids 
In samenwerking met de Fedet wordt op 5 oktober het congres Smart Grids ‘kansen en uitdagingen II’ gehouden. De laatste stand van zaken en uitleg over de, speciaal voor Elektrotechniek, ontwikkelde proeftuinen (stand 10. C041) staan op het programma. Tevens is speciale aandacht voor zonne-energie door middel van een Solarpaviljoen. 
 
HBO/Fedet congres 
Voor het eerst in de geschiedenis van Elektrotechniek wordt een speciaal programma voor HBO-studenten en-docenten georganiseerd. Om het initiatief handen en voeten te geven is samen met de Fedet een verbond aangegaan met diverse hogescholen. De scholen kunnen deelnemen aan een congres, meet & greet en borrel. 
 
Seminars en klantcases 
Nieuw zijn de klantcases; oplossingsgerichte presentaties die worden verzorgd door belangrijke spelers in de elektrotechniekbranche. In een speciale zaal dragen zij praktijkgerichte businesscases, nieuwe producten of andere oplossingen op een hands-on manier aan. Tevens wordt een seminarprogramma samengesteld met diverse key-notes over de thema’s duurzaamheid, energie, licht en domotica. 
 
Over Elektrotechniek 
Elektrotechniek, 3 tot en met 7 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht, richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. Het beursthema is Duurzaam contact @ Elektrotechniek. Op de beursvloer zullen diverse aspecten rondom het begrip duurzaamheid worden belicht. VNU Exhibitions werkt nauw samen met brancheorganisatie FEDET voor de organisatie van Elektrotechniek. 

Ook interessant