Zoeken
Menu

Omron heeft een nieuwe versie van de FQ vision-sensor op de markt gebracht die voldoet aan de vraag naar een eenvoudig te gebruiken vision-sensor die in nog complexere toepassingen kan worden ingezet. Met verbeterde prestaties, uitgebreide functionaliteit en een breder scala van modellen, definieert de FQ2 een nieuwe standaard in beeldinspectie en codeverificatie.

De FQ2 vision-sensor combineert de camera, lens en verlichting in één compact pakket, compleet met beeldverwerkingsmogelijkheden die de noodzaak voor een aparte controller elimineren. Het compacte formaat en alles-in-één-ontwerp maakt de sensor eenvoudig te monteren en ideaal voor gebruik in kleine ruimtes.

De FQ2 ondersteunt alle inspectie-algoritmen van Omron, zoals vorm zoeken, kleurinspectie, OCR, codelezen en -verificatie. Voor vormdetectie realiseert de Shape Search II-algoritme een hoge snelheid en een zeer betrouwbare detectie van positie en 360°-hoek, zelfs als de objecten elkaar overlappen. Daarnaast kan de Shape Search II-algoritme tot 32 objecten in hetzelfde beeld detecteren, waardoor een zeer snelle inspectie van een groep onderdelen mogelijk is.

Voor de best mogelijke beelddetectie zijn modellen verkrijgbaar met resoluties van 350.000 tot 1,3 miljoen pixels. De FQ2 kan gelijktijdig tot 32 metingen verrichten, en meer dan 5.000 objecten per minuut controleren. Bovendien, omdat de sensor rotatiehoeken en andere positionele informatie kan meten, kan de FQ2 ook worden gebruikt voor het positioneren.

Met het assortiment kunnen gebruikers kiezen voor exact die functionaliteit die nodig is voor een specifieke toepassing, gewoon op basis van het vereiste gezichtsveld en de installatie-afstand. Sensoren met geïntegreerde lenzen zijn beschikbaar voor detectieafstanden tot 1 m voor objectgroottes van 7 tot 300 mm, terwijl de groothoekversies zorgen voor een breed gezichtsveld, zelfs als de sensor dicht bij de werkplek wordt gemonteerd. Daarnaast zijn sensoren verkrijgbaar met C-mount lenzen voor detectieafstanden van meer dan 1 m.

Ook interessant