Zoeken
Menu
​​De sensor ziet jou wel, jij de sensor niet Foto: Shutterstock

Een goede bewegingssensor die amper zichtbaar is. Dat is voor veel gebouwen gewenst zodat er geen opzichtige en soms lelijke sensoren te zien zijn. Daarom heeft Steinel Professional de IR Quattro SLIM ontwikkeld.

De aanwezigheidsmelder heeft een vierkant registratiegebied van vier bij vier meter. De sensor heeft een opbouwhoogte van 4 millimeter. Doordat de sensor vlak tegen het plafon hangt en een lage hoogte heeft, is hij nauwelijks zichtbaar.

Bediening op afstand

Het instellen gebeurt vanaf afstand. De IR Quattro SLIM is in te stellen met een afstandsbediening of met een smart remote. De sensoren kunnen andere sensor gestuurde armaturen bedienen door middel van bijvoorbeeld een smartphone of een tablet. De gebruiker kan daarvoor een app downloaden. “De verbinding wordt via Bluetooth gemaakt. Steinel sensoren of sensor gestuurde armaturen kunnen dan worden bediend via infrarood over een lengte tot 15 meter.”

Gemak voor installateur

Het instellen van de sensoren wort de installateur geholpen omdat de instellingen op te slaan zijn. “Dit kan erg makkelijk zijn bij ingewikkelde instellingen voor meerdere sensoren. Ze kunnen dan bij de volgende sensor de instellingen weer oproepen en eenvoudig versturen naar de sensor. Dit is niet alleen erg makkelijk maar bespaart ook veel tijd. Ook kunnen op maat gemaakte kamer profielen worden opgeslagen.”

Ook interessant