Zoeken
Menu
Althen Sensors & Controls exclusief distributeur voor ASC in Benelux

Althen BV heeft met de Duitse sensorspecialist ASC een exclusieve distributieovereenkomst getekend voor de Benelux, in navolging van haar zusterbedrijf Althen GmbH. ASC is producent van hoogwaardige acceleratiesensoren, gyroscoopsensoren (IMU’s) en inclinatiesensoren en produceert al haar producten in Duitsland.

ASC Sensoren worden al jaren toegepast in industrieën zoals de railway, civiele techniek, automotive, procesautomatisering, (duurzame) energie en de luchtvaart. De sensoren worden gebruikt voor test & measurement van componenten, machines, constructies en voertuigen. “We zijn erg blij dat we ons productportfolio kunnen uitbreiden met de hoogwaardige sensoren van ASC. We zoeken altijd naar partners die samen met ons en de klant ook maatwerk oplossingen kunnen bieden. ASC is een perfecte partner, omdat flexibiliteit voor ons allebei essentieel is”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV.

Mijpaal

De overdracht van de exclusieve distributierechten voor de Benelux-landen is een nieuwe mijlpaal in de succesvolle samenwerking tussen de twee middelgrote bedrijven. "Het was erg belangrijk voor ons om een verkooppartner te vinden die past bij onze bedrijfsfilosofie", zegt ASC CEO Renate Bay over de nieuwe samenwerking. "Althen hecht, net als wij, veel waarde aan klantgerichtheid, flexibiliteit en innovatieve sensoroplossingen.”

Naast de exclusieve distributieovereenkomst voor Duitsland en de Benelux zal Althen de producten van ASC ook distribueren in landen waar zij actief is, zoals de VS, Canada, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Door de samenwerking breidt ASC haar verkoopnetwerk in deze landen aanzienlijk uit.

Ook interessant