Zoeken
Menu
Wago aansluitklemmen voor elektrische installaties

Aansluitklemmen hebben de belangrijke taak een goed elektrisch contact tot stand te brengen tussen kabels en draden met verschillende aderdoorsneden. Elektrische aansluitklemmen zijn daarom onmisbaar bij toepassingen op het gebied van gebouwinstallatie, onderhoud, reparatie en service, en in de gebouwautomatisering en de industrie.

"Om ervoor te zorgen dat elektriciens nieuwe elektrische installaties zo snel en veilig mogelijk kunnen aanleggen, heeft het Conrad Sourcing Platform zijn assortiment uitgebreid met de 221-serie aansluitklemmen van WAGO", aldus Manuel Gschwend, Senior Expert Product Manager bij Conrad Electronic. "De nieuwe aansluitklemmen onderscheiden zich door de bedienhendel met verzonken greep, die met weinig kracht te bedienen is en die, in tegenstelling tot schroefklemmen, het mogelijk maakt elektrische geleiders geheel zonder gereedschap aan te sluiten en los te koppelen. Bij het aansluiten van de geleiders zorgen verzonken grepen aan de zijkanten ervoor dat de klem gemakkelijk en stevig is vast te pakken." 

"Ook bij het uitbreiden, repareren of aanpassen van bestaande elektrische installaties, komt het voordeel van de klemmen - draden en kabels zijn zonder schroevendraaier en dus moeiteloos los te maken - volledig tot zijn recht", zo voegt Andreas Brettschneider, productmanager bij WAGO toe. "Apparatenbouwers boeken enorme tijdwinst doordat ze draden van verschillende doorsneden eenvoudig met elkaar kunnen verbinden en met de hand weer los kunnen maken. Bij het losmaken van een verbinding houdt de gebruiker de geleider vast en draait hij de klem heen en weer terwijl hij zachtjes aan de geleider trekt totdat deze loskomt." 

Fijndradige aders

Unique selling points van de serie 221 aansluitklemmen zijn de mogelijkheid om apparaten met een hogere vermogensbehoefte snel te installeren, en om lange kabels met grotere aderdoorsneden te leggen. 

WAGO Serie 221 is verkrijgbaar in twee maten voor alle soorten geleiders. Met de 2-, 3- en 5-aderige klemmen zijn alle soorten geleiders met verschillende doorsneden snel en eenvoudig aan te sluiten. De klemmen zijn geschikt voor fijndradige aders met een doorsnede van 0,14 - 4 mm2 maar ook voor enkel- en meerdradige aders van 0,2 - 4 mm2. De variant van 6 mm2 is bedoeld voor alle soorten geleiders met een doorsnede van 0,5 tot 6 mm2. Dit resulteert in een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, vooral waar verschillende soorten geleiders en doorsneden samenkomen. 

Als verdere bijzonderheid hebben de aansluitklemmen van de 221-serie twee testopeningen in de transparante behuizing: één aan de aderaansluit- of insteekzijde en één aan de tegenovergestelde zijde. Dit betekent dat gebruikers de spanning op de klem van twee verschillende kanten kunnen meten. Deze mogelijkheid zorgt voor comfortabele testomstandigheden in een breed scala aan installatie-omgevingen, ook als de klemmen zijn geïnstalleerd. Alle uitvoeringen van de klemmen bieden een goed contact met alle gangbare meetpennen. De klemmen van de 221-serie hebben wereldwijd erkende goedkeuringen.

Ook interessant