Zoeken
Menu
Voltcraft presenteert nieuwe laboratoriumvoeding

Voltcraft zet ter gelegenheid van zijn 40-jarige bestaan met de DSP-3005V een nieuwe maatstaf voor geschakelde voedingen. Deze is ook beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Voltcraft heeft een lange traditie met laboratoriumvoedingen: de TNG 30, het eerste regelbare model, kwam al in 1982 op de markt, het jaar waarin het bedrijf werd opgericht. Een paar jaar later lanceerde Voltcraft de legendarische DIGI 35 van de eerste generatie - met rechtstreekse numerieke invoer voor stroom en spanning. Het model had toen zelfs al een seriële interface voor besturing via de pc. De tweede generatie verscheen in 1998 in een grijze behuizing en met de 4 mm veiligheidsaansluitingen die nog steeds standaard zijn. Vandaag de dag produceert Voltcraft meer dan 60 verschillende voedingen in alle vermogensklassen en voor elke toepassing. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het merk introduceert Voltcraft de krachtige DSP-3005V. Deze is ook beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Overzichtelijk display voor eenvoudig instellen en aflezen 

Het HR LCD-kleurendisplay springt meteen in het oog. Het kan 65536 kleuren weergeven in een resolutie van 240 x 320 pixels. Alle parameters zijn via het scherm eenvoudig in te voeren en uit te lezen, en het apparaat geeft de meetgegevens naar wens overzichtelijk weer in cijfers of in een grafiek. De kwaliteit en prestaties van dit scherm maken het ook mogelijk om complexere processen weer te geven, zoals lijstsignalen. Kilian Braun, productmanager Soldering, Test & Measurement bij Conrad Electronic, is verheugd met deze highlight: "Het kleurrijke display ziet er niet alleen mooi uit, maar toont de gebruiker ook belangrijke informatie, zoals ingestelde limieten, vermogen in watt of grafieken met spanning en stroomsterkte. En dat is zeker niet standaard in dit segment."

Compact, stil en krachtig

Of het nu in de werkplaats, het laboratorium of het klaslokaal is: dankzij de ultracompacte behuizing (breedte 82 mm, hoogte 142 mm, diepte 226 mm) is de DSP-3005V universeel inzetbaar, ook als de ruimte beperkt is. Het apparaat is een betrouwbare assistent. Het is ook discreet want de temperatuurgestuurde ventilatorkoeling werkt aangenaam stil. En dit ondanks het feit dat de Voltcraft laboratoriumvoeding heel wat te bieden heeft en uitstekend presteert: de gebruiker kan naar wens overspanningsbeveiliging (OVP) of overstroombeveiliging (OCP) instellen, snelkeuzeparameters opslaan of lijstsignalen uitvoeren. Bovendien is het mogelijk veeleisende testopstellingen voor R&D-werk te programmeren en te besturen via de SCPI-compatibele USB-interface. Dit kan met externe software of met software van de fabrikant. Deze is hier te downloaden. 

Lijstsignaalgeneratie voor testsimulaties

Spanning en stroom worden in een programmeerbare tabel gedurende een vrij definieerbare tijdsperiode weergegeven en het resultaat kan in de golfvormmodus als grafische parameterweergave worden geëvalueerd. Daarmee is de DSP-3005V onder andere geschikt voor testsimulaties bij veranderlijke ingangsspanning en is het apparaat optimaal inzetbaar bij het testen van prototypes. De Voltcraft DSP-3005V is gekalibreerd volgens de fabrieksstandaard. Conrad Electronic biedt tegen meerprijs voor bijna elk meetapparaat een officiële kalibratie, met een certificaat volgens DIN EN ISO 9001:2015 of ook volgens DIN EN ISO/IEC 17025:2018 (DAkkS-geaccrediteerd laboratorium).

Geringe restrimpel en minimale ruis

Belangrijke specificaties voor een laboratoriumvoeding zijn onder meer rimpel en ruis. Ongewenste spanningspieken die doordringen aan de uitgang van de voeding, kunnen meetresultaten verstoren of tot onnauwkeurigheden leiden. De ruisbandbreedte is 20 MHz en een rimpelbandbreedte is 1 MHz met een stoorspanning van maximaal 30 mV (Vp-p), HIermee is het de ontwikkelaars van Voltcraft gelukt om ook op dit gebied uitstekende waarden te behalen. Kilian Braun concludeert: "De Voltcraft DSP-3005V is een compacte, stille, krachtige en zeer efficiënte schakelende voeding met een uitstekend display, die dankzij speciale functies zoals het genereren van lijstsignalen, snelkeuzegeheugen en functies als OVP en OCP, in deze prijsklasse de lat weer hoger legt."

Ook interessant