Zoeken
Menu
Voedingen voor gebouwenautomatisering

De nieuwe STEP POWER-voedingen van Phoenix Contact zijn optimaal afgestemd op de behoeften van de moderne gebouwenautomatisering. Door het uitgebreide toelatingenpakket zijn ze behalve volgens de standaard industriële toelatingen nu ook gecertificeerd voor thuisgebruik volgens DIN EN 60335-1.

Deze voedingen zijn wereldwijd de eerste apparaten met de hoogste efficiëntie bij nullast of gedeeltelijke belasting (efficiency level VI). Ze worden gekenmerkt door een hoog rendement van meer dan 94 procent en geringe nullastverliezen van minder dan 0,1 W. Daardoor wordt minder elektrische energie omgezet in nutteloze warmte. Door de compacte, smalle bouwvorm, gestandaardiseerd volgens DIN 43880, wordt effectief ruimte in de schakelkast bespaard terwijl tegelijkertijd het prestatievermogen (tot 100 procent) wordt verhoogd. De reductie van de bouwbreedte bedraagt bij de nieuwe generatie een deeleenheid (1 TE). Daardoor zijn de voedingen vooral geschikt voor toepassing in installatieverdelers.

Door de Push-in-aansluiting in een hoek van 45° is een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling zonder gereedschap mogelijk. De aansluitklem biedt bovendien het dubbele aantal aansluitpunten. Door de uitschuifbare voetgrendel is flexibele montage op montagerail of op een egaal oppervlak mogelijk. Het brede temperatuurbereik loopt van -10 °C tot +70 °C.

Ook interessant