Zoeken
Menu
Veiligheidsschakelaarsysteem met IO-link Tekst en beeld: Phoenix Contact

Het nieuwe veiligheidsschakelaarsysteem van Phoenix Contact bestaat uit een contactloze, gepolariseerde veiligheidsschakelaar PSRswitch en het veiligheidsrelais PSRmini met IO-link.

Deze elektronische veiligheidsschakelaar wordt gebruikt voor een veilige beveiligingsdeur- en positiebewaking in machines en productie-installaties. De schakelaar heeft de M12-aansluittechniek en overtuigt door de compacte bouwvorm. Daarnaast is de schakelaar bijzonder flexibel aan deuren en daken te monteren. Voor een hoge mate van veiligheid biedt de schakelaar dankzij de geïntegreerde RFID-technologie maximale beveiliging tegen manipulatie. De veiligheidsschakelaars zijn te configureren voor standalone-toepassingen of voor een logische serieschakeling volgens EN ISO 14119 tot PL e. 

In combinatie met de nieuwe relais PSRmini PSR-MC42 kan er via IO-link belangrijke statusinformatie aan de besturing worden overgedragen. De gebruiker van de machine ontvangt zo een economische totaaloplossing met nieuwe diagnosemogelijkheden voor de intelligente fabriek.  

Ook interessant