Zoeken
Menu
Universele montage adapter maakt verbindingen mogelijk Foto: Persbericht Hertek

Gemak bij montage is voor iedere installateurs gewenst. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, toch? Ook het monteren van brandmelders, sirenes of sokkels bij verlaagde plafonds of systeemplafonds wordt sneller en veiliger door de montage-adapter. Dit product wordt geïntroduceerd door Hertek.

De handige montage maakt het mogelijk om de adapter ook achteraf toe te passen zonder de lusbekabeling af te koppelen. “De montage-adapter is een kunststof onderdeel met meerdere buisinvoeren voor het monteren van de (flexibele) installatiebuizen van 16 mm en 19 mm”,  legt Hertek uit. De adapter heeft drie verticale en twee horizontale buisinvoeren voor lus in, lus uit en een eventuele nevenindicator. Ook aan de veiligheid wordt gedacht. “Voor het borgen van de trekontlasting is het mogelijk om met een tie-wrap de installatiebuis aan de montage-adapter te bevestigen. Dit biedt extra veiligheid.”

Bij het ontwerpen van de adapter is rekening gehouden met duurzaamheid en daarom is het product halogeenvrij. Dit zorgt ook voor extra veiligheid. Daarnaast is de adapter universeel te gebruiken is voor alle merken brandmelders, sirenes en sokkels. “Installateurs zijn zeker van een hulpmiddel waarmee het monteren van brandmelders, sirenes of sokkels vergemakkelijkt wordt”, legt de leverancier verder uit. 

Ook interessant