Zoeken
Menu
Toename stroomverbruik op kantoor vraagt om slimme oplossingen Foto: persbericht Legrand

Op kantoren wordt dagelijks veel stroom verbruikt. Voor het opladen van laptops, de netstroomkabel van monitoren, het opladen van telefoons en verlichting op het bureau. Om aan de wensen van bedrijven in te spelen, heeft het bedrijf Legrand op elke vraag een antwoord. “Van Pop-up inbouwunits tot bureaublok, van inductielader tot tafelcontactdoos en voor montage op, in, naast of onder het bureau presenteert Legrand Nederland een uiterst divers assortiment bureauoplossingen.”

De pop-up modellen van Legrand zijn volledig geassembleerd in 1x4 en 2x4 modules en naar keuze in te richten met diverse schakelfuncties uit het Mosaic assortiment. Het nieuwste model is een extra plat design met een hoogte van vijf millimeter. Standaard is dit type uitgerust met installatiekit voor plaatsing in het bureau. Daarbij is de unit gemakkelijk te open door middel van de ‘touch knop’. “Met een strakke afwerking geschikt voor kantoor en thuis, én door de snelle verbinding met mobiele applicaties, is deze Pop-up helemaal klaar voor het nieuwe werken.”

Vloerblokken: “Compact en elegant”

De vloerblokken die Legrand op de markt brengt, zijn uitgevoerd in aluminium. Ze worden door de leverancier omschreven als compact en elegant. Het nieuwe design komt met een Mosaic leeslampje. “Ze zijn geschikt voor opbouw en kunnen worden voorzien van klembeugels voor schroefloos monteren aan het bureaublad.” De gebruiker kan daarbij kiezen tussen modellen met volledig uitgeruste versies met aansluitsnoer, uitgeruste versies die nog te bekabelen zijn en versies om helemaal zelf uit te rusten.

Laad jouw smartphone op

Smartphones zijn inmiddels niet meer weg te denken. Zowel thuis als op kantoor worden deze de hele dag door gebruikt. Het opladen gaat een stuk gemakkelijker door de De ronde, extra platte Mosaic inductielader met een opbouwdikte van minder dan 1,5 millimeter en een totale diameter van 85 millimeter. Deze zijn speciaal aangepast voor montage in meubels en werkbladen. “Dankzij de inductie-antenne (8 cm²) kunnen smartphones snel en intuïtief opgeladen worden.” Dit product wordt geleverd met micro-USB/USB-snoer van 2,5 meter, voeding USB-module (2P 110-230) en kabelbanden voor het snoer.

Meervoudige tafelcontactdozen

De meervoudige tafelcontactdozen, die het bedrijf ook aanbiedt, koppelt functionaliteit en esthetiek. “Meervoudig betekent hier 4 x 2P+A, te bedienen met één centrale schakelaar en een sokkel met één USB- en één micro USB-lader”, legt Legrand uit. Handig is dat de unit om zijn as kan draaien en een geïntegreerde beveiliging tegen overspanning heeft.

 

Ook interessant