Zoeken
Menu

De industriële voedingen van de nieuwe serie S8VK van Omron hebben een bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +70ºC voor de S8VK-G-serie. Daarmee wordt een stabiele werking gegeven zelfs onder de zware omstandigheden. De nieuwe voedingen kunnen ook snel en eenvoudig worden geïnstalleerd met een DIN-railmontageklem. Ze zijn voorzien van meerdere uitgangsklemmen – twee plusaansluitingen en drie minaansluitingen – om de bedrading te vereenvoudigen en te bespoedigen.

S8VK-voedingen zijn over het algemeen 13% kleiner dan andere units met een vergelijkbare nominale waarde. Naast het bedrijfstemperatuurbereik zijn alle modellen zeer trillings- en schokbestendig (5G) en beschikken ze over hoge MTBF-waarden.

De nieuwe units, van Omron, zijn verkrijgbaar in drie series: de kosteneffectieve S8VK-C Lite, de industriële Omron-standaard S8VK-G Pro en het topmodel S8VK-R (redundantie-eenheid) Pro Plus.

De Lite-serie is een ideale keuze voor economische toepassingen waarvoor een hoogwaardige voeding vereist is. Voedingen van deze serie hebben een bedrijfstemperatuurbereik van -20 tot +60ºC en een universeel ingangsvermogen van 100 tot 240 VAC, 50/60 Hz. S8VK-C Lite-voedingen zijn verkrijgbaar met een vermogensbereik van 60 W tot 480 W.

Voor gebruikers die een grotere veelzijdigheid nodig hebben, adviseert Omron de standaardserie S8VK-G Pro. De units in deze serie zijn onderhoudsvrij ontworpen ("fit and forget") en kunnen parallel worden bediend. Ze hebben ook een langere levensduur, een hogere beschermingsgraad en een nog breder bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +70ºC. Een power-boost van 120% zorgt ervoor dat de voedingen bestand zijn tegen kortstondige stroompieken.

De serie S8VK-G Pro is geschikt voor gebruik met ingangen van 100 tot 240 VAC, éénfase, 50/60 Hz of ingangen van 90 tot 350 VDC en zijn leverbaar voor een vermogensbereik van 15 W tot 480 W.

De redundantie-eenheden uit de serie S8VK-R Pro Plus zijn ontworpen om aan de meest kritische eisen te voldoen, en volledig redundante werking is hiermee mogelijk. Functies omvatten onder andere visuele indicatoren voor redundantie en stroombalans, alsook een signaaluitgang voor bevestiging van de voedingsstatus.

Ook interessant