Zoeken
Menu
Slim schakelaarprogramma maakt van elk huis een smart home Bron: Fibaro

FIBARO, leverancier op het gebied van gebouwautomatisering, kondigde een paar maanden geleden al haar nieuwe schakelaarprogramma Walli aan. Deze productlijn zorgt voor de verbinding tussen slimme en klassieke apparaten en maakt daarmee van ieder huis een smart home. Het nieuwe assortiment slimme schakelaars en stopcontacten is nu verkrijgbaar en belooft een 4x snellere installatie.

De Walli productlijn omvat een volledig assortiment apparaten waarmee gebruikers dagelijks besparen door het verminderen van elektriciteitsverbruik, geautomatiseerde verlichting en slimme uitschakeling van standby apparaten. De nieuwe lijn is een interessante oplossing voor bouw- en vastgoed ontwikkelaars: de oplossing is al door experts uit de bouw- en architectensector bekroond met een gouden MTP medaille, een belangrijke prijs in de Poolse markt. De eerste slimme schakelaars, stopcontacten en klassieke basiselementen van de Walli productlijn zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Detectie verminderd energieverbruik

De FIBARO Walli lijn is niet beperkt tot alleen het bedienen van verlichting of elektrische apparaten in huis. Alle slimme apparaten in de woonomgeving bieden mogelijkheden om te zorgen voor maximaal comfort en het voorkomen van onnodig gebruik van energie. Het systeem kan verminderd energieverbruik in één van de uitgangen detecteren – bijvoorbeeld door het uitschakelen van de TV. Dit is de trigger voor andere slimme apparaten om ook automatisch uit te schakelen. Deze gegevens kunnen gebruikt worden voor het optimaliseren van de huishoudelijke uitgaven. De schakelaars kunnen ook draadloos met elkaar verbonden worden, een handig voorbeeld is een rolluik met de Roller Shutter. Door het ene rolluik te bedienen worden de andere automatisch mee bestuurd.

4x snellere installatie

De Walli productlijn kan op elk moment geïnstalleerd worden zonder aanpassingen in de bestaande infrastructuur en zelfs in bestaande installaties. Het installatieproces in een bestaande omgeving kan in fases uitgevoerd worden, door de oude oplossing systematisch te vervangen door de nieuwe Walli schakelaars en wandcontactdozen. Dankzij de compacte afmeting is het product klaar om rechtstreeks te installeren in een inbouwdoos. Het installatieproces is volgens Fibaro 4 keer sneller in vergelijking met de installatie van de inbouwmodules, waardoor veel tijd en geld bespaard wordt.

Mooi en veilig

Walli is een fraai onderdeel binnen het interieur van een smart home. Het ontwerp bevat een LED-ring die kan worden aangepast naar de behoefte van de eindgebruiker. Walli schakelaars en stopcontacten werken binnen het FIBARO smart home systeem met de populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Siri en Google Home. Het FIBARO systeem werkt op basis van draadloze Z-Wave communicatie, wat zorgt voor een efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem. Dankzij Z-Wave technologie is het mogelijk om eenvoudig andere apparaten in huis te besturen. Bovendien zijn de schakelaars uitgerust met ouderlijk toezicht – de bediening van fysieke schakelaars kan uitgeschakeld worden of beperkt worden via de mobiele app.

De Walli productlijn wordt binnenkort uitgebreid met speciale montageplaten en adapters die compatibel zijn met de stopcontacten, frames en schakelmateriaal van andere fabrikanten, waaronder GIRA – System 55, LeGrand – Celiane en Schneider – Odace.Ook interessant