Zoeken
Menu
Schakelaar verlengt levensduur installaties tot 30 jaar Beeld: Eaton

Oliehoudende vermogensschakelaars in hoogspanningsinstallaties zijn milieuonvriendelijk en hebben een hoog risico op brandgevaar. Powermanagementbedrijf Eaton brengt met een nieuwe reeks NVC00-schakelaars een veilig alternatief voor deze schakelaars op de markt, waarmee de levensduur van Hoogspanning Capitole systemen tot wel 30 jaar verlengd wordt.

De NVC00 is een retrofit oplossing met een korte ombouwtijd van slechts 30 minuten. De bestaande schakelaar kan zonder primaire ombouw van de installatie worden vervangen. Naast levensduurverlenging garandeert Eaton een betrouwbare energievoorziening.

Milieuvriendelijk alternatief

Met de vacuümvermogensschakelaars van het type NVC00 biedt Eaton de ideale oplossing voor het moderniseren van Hoogspanning Capitole systemen. De NVC00 is een milieuvriendelijk alternatief voor de oliehoudende IC-4, IC-6 en IC-12 schakelaars. De NVC00 maakt gebruik van vacuüm als schakelmedium en van giethars voor de isolatie. Dit maakt de vermogensschakelaar volledig recyclebaar.

Verhoogde betrouwbaarheid

De schakelaars zijn voorzien van een elektromagnetische aandrijving die ‘sealed-for-life’ is, waardoor de kans op defecten, veroorzaakt door ongunstige omgevingsfactoren, wordt geminimaliseerd. Deze verhoogde betrouwbaarheid van de NVC00-serie wordt verder versterkt door het feit dat de nieuwe schakelaar is opgebouwd uit een sterk gereduceerd aantal bewegende onderdelen. Zo kunnen bedrijven een vernieuwd asset management beleid toepassen op de bestaande Hoogspanning Capitole, gebaseerd op een langere levensduur en een significant verhoogde ‘uptime’. Ook wordt de kans op brandgevaar in hoogspanningsinstallaties aanzienlijk kleiner met de NVC00 retrofit oplossingen, belooft Eaton.

50.000 schakelingen

De elektromagnetische aandrijving zorgt er voor dat dit type schakelaar geen veermechanisme bevat. Hierdoor is de schakelaar eenvoudig te automatiseren en heeft deze een levensduur van meer dan 30 jaar. Door het geringe aantal bewegende delen is de schakelaar geschikt voor 50.000 schakelingen en het afschakelen van minimaal 100x Ik (t/m630 A).

Ook interessant