Zoeken
Menu
Op basis van opbrengst achter de meter stroom aan/uit zetten

Met digitalSTROM meters is het mogelijk om te meten wat de opbrengst van een PV installatie is. Bij het behalen van een bepaalde drempel kan bijvoorbeeld de wasmachine worden ingeschakeld of de lader van een elektrische auto worden opgestart. Zodoende wordt er minder zonnestroom aan het net teruggeleverd en op de juiste momenten benut.

"Het regelen van eigen verbruik is het eerste verdiend omdat je hierover geen belasting en transportkosten hoeft af te rekenen", stelt Viertron Install BV, in Nederland leverancier van het Duitse digitalSTROM."Tot nu was dat lastig omdat er geen systeem is dat de verbruikers kan aansturen wanneer het juiste moment is. Met de installatie van digitaalSTROM kun je nu niet alleen je complete huis bedienen en automatiseren maar dus ok de PV opbrengst intern reguleren." 

Afhankelijk van de hoeveelheid zon en opbrengst gaan de apparaten in huis ieder op hun buurt aan de slag om de eigen elektriciteit te gebruiken. Dit minimaliseert het verbruik van het net en tevens het terugleveren. "Zeker als op termijn het salderen stopt, wil je eerst zelf verbruiken en enkel overschot terugleveren. Dat kan nu dus simpel met de kroonsteentjes van digitalSTROM. Bijkomend voordeel is dat bijna alles in huis via een app te bedienen is en je van alle  apparaten de status en functies kan bedienen", stelt Viertron Install. 

Ook interessant