Zoeken
Menu

De nieuwe producten van ABL-Sursum zijn het resultaat van een ontwikkeling voor professionele toepassingen waarbij men hoge eisen aan een veilige netspanningverbinding stelt. Door hun samenstelling beantwoorden deze stekers en koppelingen aan internationale standaards en zijn ze ook onder zware bedrijfsomstandigheden op hun plaats.

Fabrikant ABL-sursum ziet kans om internationale allure van zijn nieuwe netspanningprogramma nog meer te benadrukken.

De verschillende stekers en koppelingen zijn inwendig uitgevoerd in Elamid, een kunststof dat opvallend hoog belastbaar is. Voor de buitenzijde heeft ABL-Sursum een kunststof materiaal geselecteerd dat zich ook door enkele speciale kenmerken weet te onderscheiden, zoals een grote flexibiliteit en sterkte.

Juist door de combinatie van deze materialen hebben deze producten wat voordelen als men van een snelle en veilige verbinding verzekerd wil zijn. Misschien minder opvallend, maar minstens zo essentieel noemt men de details die zijn ingebracht om ervoor te zorgen dat er door iedereen gemakkelijk mee te werken valt, zonder de kans dat steker en koppeling bij het aan- of afkoppelen door de handen zouden slippen.

De toegepaste materialen zijn op vrijwel alle in de praktijk voorkomende condities berekend. Ze zijn in hoge mate UV-bestendig en bij temperaturen van -40°C tot +80°C te gebruiken. Ook blootstelling aan allerlei moeilijke media (zoals cement, teer, vet of olie) levert geen problemen op.

Bij het hier door Jacs.Koopman BV gepresenteerde Schuko-ultra II programma is er keuze uit drie kleuren: geheel zwart, rood/zwart en grijs/zwart.

Een knikbeveiliging voorkomt dat de aangesloten kabel door breuk beschadigd kan worden. De diverse producten zijn volledig stof- en spuitwaterdicht uitgevoerd (IP54) en voldoen geheel aan DIN49440/441. Er wordt standaard gebruik gemaakt van twee aardingsystemen, naar Duits Schuko-ontwerp en volgens Frans/Belgische norm. De koppelingen zijn voorzien van een stevig zelfsluitend deksel, dat gemakkelijk met één hand te bedienen is. Na het insteken van het stekerdeel geeft een signalering direct aan of er spanning aangebracht is.

Ook interessant