Zoeken
Menu
Nieuwe generatie schakelkastomvormers van Nordac

De NORDAC PRO SK 500P frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn uitgerust met een geïntegreerde multiprotocol Ethernet interface, een multi-encoder interface voor meerdere assen en een USB interface voor het spanningsvrij parametriseren.

De nieuwe schakelkastomvormers hebben een nominaal motorvermogen van 0,25 tot 5,5 kW en bieden een hoog niveau aan connectiviteit, functionaliteit en veelzijdigheid. Verschillende apparaatversies kunnen optimaal worden toegewezen aan verschillende toepassingsvereisten. De plug-in besturings-, veiligheids- en optiemodules zorgen voor maximale flexibiliteit en het compacte formaat zorgt voor ruimtebesparende installatie in schakelkasten.

Geïntegreerde multiprotocol Ethernet interface

NORDAC PRO SK 500P is de nieuwe generatie schakelkastomvormers. De serie is uitgerust met een geïntegreerde universele Ethernet interface, zodat de belangrijkste real-time Ethernet standaarden via één enkele interface kunnen worden gebruikt. Of het nu gaat om Profinet, EtherNet/IP, Powerlink of EtherCAT, het vereiste protocol kan eenvoudig door middel van parameters worden ingesteld.

Spanningsvrije parametrisering via USB poort

Het toekomstbestendige karakter van de modulaire serie blijkt uit de moderne connectiviteit, zoals het gebruik van een SD geheugenkaart als opslagmedium voor parameters, naast een USB interface waarmee het mogelijk is om de omvormer ‘in the box’ te parametriseren als de stroom wordt uitgeschakeld. Bovendien beschikt hij over een CANopen interface, vijf of zes digitale en twee analoge ingangen, twee digitale en een analoge uitgang, twee potentiaalvrije multifunctionele relais, een HTL/TTL incrementele encoder interface en een universele encoder interface die aansluiting van SIN/COS, BiSS SSI, Hiperface en EnDat-encoders mogelijk maakt.

Multi-encoder interface voor meerassige werking

De NORDAC PRO SK 500P kan tot vier encodersystemen tegelijk uitlezen en kan daardoor meerdere motoren in de positioneringsmodus aansturen. Samen met functies als de geïntegreerde PLC voor motorgerelateerde beweging- en logische besturing, een 200% overbelastingreserve voor perfecte koppel- en snelheidsprestaties en een sensorloze stroomvectorregeling voor asynchroon- en synchroonmotoren (open loop en closed loop), is het een ware allrounder. De geïntegreerde remchopper voor 4-kwadrantenbedrijf is onderdeel van de basisuitrusting van de hele serie, net als het motorremmanagement, dat belangrijk is voor bijvoorbeeld hijswerktoepassingen. NORD levert de omvormers met geïntegreerde STO en SS1.

KLAAR voor Industrie 4.0!

De geïntegreerde PLC verwerkt de data van sensoren en actuatoren en kan autonoom regelsequenties initiëren, naast het verzorgen van de communicatie van aandrijf- en applicatiedata met een controlecentrum, netwerkcomponenten of met de cloud-opslag. Dit maakt continue conditiebewaking mogelijk en vormt daarmee de basis voor zowel predictieve onderhoudsconcepten als voor een optimale dimensionering van fabrieksinstallaties.


Ook interessant