Zoeken
Menu
Modulaire energiezuilen en vloerdozen passen bij een omgeving in beweging Bron: Legrand

Legrand, specialist in elektrische en digitale infrastructuren, introduceert nieuwe energiezuilen en vloerdozen. Het betreft modulaire oplossingen die volgens Legrand 100% compatibel zijn met de vereisten van de moderne, flexibele werkplek en de informele, publieke ruimte.

Het nieuwe assortiment omvat een breed aanbod, waarin alle zuilen dankzij accessoires zoals TV-support, signalisatiepaneel, flexibele Ovaline slang, tafelblad en voet met of zonder wielen, vele nieuwe gebruiksmogelijkheden oplevert.

Energiezuilen

De zuilen zijn afgewerkt in wit, aluminium en zwart, en zijn beschikbaar in een snap-on versie (waar het schakelmateriaal direct ingeklikt kan worden) en een universele versie (voor toepassing van traditioneel 80mm schakelmateriaal). Er zijn zuilen met 1, 2 en 4 compartimenten. De 1-compartiments snap-on versie is volgens Legrand de smalste zuil in de markt, waarin aan twee kanten schakelmateriaal gemonteerd kan worden. De afmetingen variëren van 0,3 tot 7,8 m. Dankzij het gebruiksvriendelijke turn & fix systeem kunnen de zuilen zonder gereedschap eenvoudig vastgezet worden.

Voor elke situatie is er de juiste zuil. De dunne Ovaline-zuilen in geanodiseerd aluminium zijn bijvoorbeeld ideaal om desktop computers te voeden zonder dat daarvoor schakelmateriaal nodig is. Er is ook een voorbedrade rolzuil; met een dubbele USB-lader, 7 contactdozen (230 V), een tafelblad, een voet met wielen en 4 meter kabel. Deze makkelijk verplaatsbare uitvoering is de aangewezen oplossing voor bijvoorbeeld vergaderruimtes.

Vloerdozen

Bij de nieuwe universele IK-4 vloerdozen staan ook perfecte integratie en modulaire toepassing centraal. Zowel de vloerdozen standaard met tapijtrand of de verzonken met markeerrand passen perfect in alle vloertypes (beton- of technische vloer) en kunnen naadloos gecombineerd worden met elk type vloerafwerking. De aantrekkelijke vormen met diverse afwerkingen maakt dat ze ideaal zijn voor verschillende configuratiemogelijkheden, te voorzien van contactdozen, data of andere aansluittechnieken afhankelijk van de wensen van de gebruiker.

Afhankelijk van de toepassing en de beschikbare hoogte in de vloer kan het schakelmateriaal horizontaal (12, 18 of 24 modules) of verticaal (8, 12 of 16 modules) worden geïnstalleerd. Dankzij de slimme montagesystemen is deze vloerdoos snel te installeren. De nieuwe vloerdozen zijn perfect te integreren in de bestaande vloersystemen: open vloergoot GVO-7, verzonken vloergoot GVG-5 en Soluflex kabelvoersysteem.

Ook interessant