Zoeken
Menu
Maak aders aansluiten eenvoudig met nieuwe printconnectoren Foto: persbericht Phoenix Contract

​Het invoegen van aders kan soms lastig zijn. Zeker als dit loodrecht moet gebeuren op de bedieningsrichting. De nieuwe printconnectoren FKCOR/W van Phoenix Contact maken dit eenvoudig.

De aders zijn eenvoudig aan te sluiten dankzij de snelle push-in-veerdrukaansluiting die zijn uitgerust met gekleurde bedieningsknoppen aan de frontzijde. “De bedieningsknoppen kunnen comfortabel aan de voorzijde worden bediend en de aders kunnen van onder- of bovenaf worden ingevoerd,” laat leverancier Phoenix weten. Het aansluiten bij DIN-railbehuizingen wordt door de geometrie vereenvoudigt. Daarbij wordt de installateur meer installatiegemak- en onderhoudsgemak geboden door geïntegreerde testaftakkingen. “De connectoren met 5,08 mm-raster zijn geschikt voor stromen tot 12 A en spanningen tot 320 V. R- en W-varianten voor tweevoudige basiselementen alsmede uitvoeringen met schroefflens of lock & release-systeem maken verschillende toepassingen mogelijk, zoals in I/O-systemen of decentrale voedingen.”  

Groot voordeel van het nieuwe product is dat het ruimtebesparend is. De R- en W-varianten maken toepassing in basiselementen met twee rijen mogelijk.

Loodrechte printklemmen

Voor een goede DIN-railbehuizing zijn ook nieuwe printklemmen van de serie FKDSO 2,5/..L1 en -R1 door Phoenix Contact gelanceerd. 

De naar keuze rechtse of linkse varianten maken een loodrechte hoek ten opzichte van de printplaat mogelijk. Deze toepassing is uitermate geschikt voor klemmen met 5 millimeter-raster.

De aderaansluitingen kunnen eenvoudiger in het design geïntegreerd worden. “De 1- tot 4-polige printklemmen zijn geschikt voor stromen tot 20 A en spanningen tot 320 V. Door de comfortabele push-in-veerdrukaansluiting met een gekleurde bedieningsknop kunnen aders met doorsneden tussen de 0,2 mm² en 2,5 mm² eenvoudig en betrouwbaar worden aangesloten.”

Ook interessant