Zoeken
Menu

Met de Megger S1-568 en S-1068 introduceert EURO-INDEX een nieuwe serie 5 kV en 10 kV isolatieweerstandtesters voor gebruik bij hoogspanningstoepassingen, zoals substations tot 765 kV. Ten opzichte van de bestaande S1-serie zijn de nieuwe toestellen lichter (slechts 4,5 kg) en compacter (25% minder volume).

De toestellen beschikken over relatief snellere laadtijden en een langere gebruiksduur van de accu. Tevens is de ruisonderdrukking verbeterd tot 8 mA met 4 selecteerbare filters en zijn de testfuncties en -spanningen te selecteren d.m.v. twee draaischakelaars. 
 
De Megger S1-568 en S-1068 hebben een meetbereik tot 15 TΩ (5 kV) of 35 TΩ (10 kV) en een teststroom tot 6 mA. Daarnaast beschikken de toestellen over automatische tests, zoals Polarisatie Index (PI), Diëlektrische Absorptie Ratio (DAR), Diëlektrische Discharge (DD), Step Voltage (SV) en een doorslagtest. 
 
Beide toestellen beschikken over een intern geheugen voor opslag van  meetresultaten met datum- en tijdstempel en een mogelijkheid voor opslag van temperatuur en luchtvochtigheid. De datacommunicatie verloopt via Bluetooth® en/of USB.
 

Ook interessant