Zoeken
Menu
Inbouw energieregistratie wordt een stuk eenvoudiger Foto: persbericht KWx

Het kan een lastige klus zijn: het inbouwen van energieregistratie in bestaande installaties. Zeker het inbouwen van stroomtransformatoren is niet eenvoudig aangezien de kabels onderbroken moeten worden om stroomtransformatoren te plaatsen. Om deze taak nog lastiger te maken is de ruimte in de verdeelinrichtingen vaak beperkt is.

De retrofix toepassing van KWx, de NEMO D4-Le, biedt hierbij uitkomst. Het product met drie flexibele Rogowski stroomsensoren meet stromen, spanningen, vermogens en energie. Ook de de totale harmonische vervorming (THD), de Power Factor en de frequentie worden in kaart gebracht. KWx geeft daarbij de optie om de een versie met RS485 Modbus of BACNET communicatie te leveren.  

Meetgebied

KWx biedt verschillende opties op dit gebied: “De stroomsensoren meten in het gebied van 20 tot 5000 ampère en zijn in lengtes van 80, 142 en 190 mm leverbaar. De combinatie van universeel DIN-rail meetinstrument met drie spoelen wordt als een set geleverd.”

NEMO 96 HDLe

Een ander product is de NEMO 96 HDLe. deze universele paneelmeter kan geleverd worden in een set met Rogowski sensoren. “Via optionele plug-in modules kan gecommuniceerd worden via PROFIBUS, LonWorks, RS485, M-bus, BACNET en Ethernet.”

Ook interessant