Zoeken
Menu
HART signaal om te zetten naar een serieel protocol Foto: persbericht Duranmatic

Apparaten met een digitaal HART signaal zijn vaak lastig te koppelen aan een PLC waarbij gebruik wordt gemaakt van een seriële interface. Om dit mogelijk te maken, komt Duranmatic met de GWY-800 gateway van Renu Electronics.

De GWY-800 gateway zet de digitale HART signalen om naar een serieel protocool. Een praktisch voorbeeld van zo’n systeem is een PLC met Modbus die wordt verbonden aan een flowmeter met HART.

“De gateway  kan zowel als master of slave fungeren en ondersteunt Multi-Drop van het HART netwerk”, legt de leverancier uit. Vooral de keuze voor een master of een slave maakt het eenvoudig om PLC’s aan elkaar te koppelen en met elkaar te laten communiceren. “Alle HART-procesinformatie en variabelen worden geconverteerd naar het seriële protocol en beschikbaar gesteld.”

Seriële poorten

De gateway heeft beschikking over twee seriële poorten. Hiervan is één om een connectie op te bouwen met een PLC en de andere poort kan voor Hart passthrough gebruikt worden. De connectie kan worden gecontroleerd door middel van een ledverlichting. Hiermee wordt aangegeven of de verbinding goed is opgebouwd en of de communicatie op de juiste manier verloopt.

Verschillende uitvoeringen

Niet allen apparaten met een HART signaal zijn te koppelen. Er kan ook worden gekozen voor een variant voor serieel naar LonWorks, CANBUS en Profibus.

Ook interessant