Zoeken
Menu
Functieklemmen WAGO nu ook verkrijgbaar met drukknop

De zogenoemde Topjob-S-rijgklemmen (DIN-rail aansluitklemmen) met drukknop van WAGO hebben veel gebruikers weten te overtuigen. Daarom heeft WAGO het bestaande assortiment uitgebreid met functieklemmen met drukknop. Gebruikers profiteren hierdoor van de systematische en eenduidige bediening in een klemmenstrook.

De nieuwe scheidings- en meetklemmen alsook de zekeringsklemmen voor een nominale doorsnede van 2,5 mm² maken gebruik van de beproefde push-in CAGE CLAMP®-aansluittechniek. Met deze aansluittechniek kunnen massieve, meeraderige en fijnaderige geleiders met adereindhulzen snel en direct aangesloten worden. De klemmen zijn bovendien bijzonder eenvoudig te gebruiken. De bedieningselementen zijn met kleuren gemarkeerd en overzichtelijk in de bediening. Voor het openen kan het bedieningsgereedschap voor de bediening van de drukknop vrij gekozen worden.

Veilige scheiding

De scheidings- en meetklemmen maken een veilige scheiding van de stroomkringen mogelijk. De gebruiker kan hierbij kiezen uit klemmen met vaste en onverliesbare scheidingsmessen en klemmen met een aparte scheidingssteker. De scheidingsmessen c.q. de scheidingsstekers bieden een goed overzicht van de schakeltoestand en zijn dankzij de oranje kleur eenvoudig te onderscheiden van andere klemmen. 

De zekeringsklemmen TOPJOB® S beschermen apparaten en installaties optimaal tegen de gevolgen van een kortsluiting. Uitvoeringen voor G-smeltpatronen en platte autozekeringen zijn eveneens beschikbaar. Bovendien maken de klemmen een eenvoudige en veilige vervanging van zekeringen mogelijk. Als een zekering uitvalt, volstaat een blik op de LED-defectindicatie om de fout direct te lokaliseren. Met behulp van het omvangrijke brugsysteem kunnen diverse schakelingen veilig en voordelig gerealiseerd worden. Voor het rijgklemmensysteem is het omvangrijke toe.

Ook interessant