Zoeken
Menu
Delta introduceert nieuwe M30A Flex omvormer voor gebruik in PV-installaties op bedrijfspanden

Delta, een wereldleider op het gebied van oplossingen voor vermogens- en thermisch beheer, presenteert de nieuwe multi-MPPT M30A Flex omvormer met een vermogen van 33 kVA. De nieuwe omvormer is een uitbreiding van de Flex-serie, met een ontwerpconcept dat wordt gekenmerkt door compatibiliteit en betrouwbaarheid.

De M30A Flex speelt in op de behoeften van de snel groeiende markt voor dakinstallaties: compact, licht, stil en gemakkelijk te installeren. Met deze kwaliteiten is de omvormer de ideale oplossing voor installaties in bedrijfspanden, maar ook voor grotere woningen. Bovendien is montage buiten een gebouw ook mogelijk dankzij de IP66-bescherming en een bedrijfstemperatuurbereik van -25 tot +50 °C.

"Delta’s M30A Flex is voorzien van drie MPP-trackers en wordt volledig door natuurlijke convectie gekoeld. Hierdoor is deze ideaal voor bedrijfspanden met complexe dakopstelling van de zonnepanelen waar tevens een laag geluidsniveau een vereiste is", aldus Patrick Schahl, Product Manager van de divisie PVI van Delta Electronics EMEA Region. "Afgezien van de technische kenmerken waarderen klanten het belang van de opbrengstgegevens van de PV installatie, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in hun eigen CO2-voetafdruk. Delta heeft de functionaliteit van de DeltaSolar-app uitgebreid en een wifi-module geïntegreerd in de omvormers die een directe verbinding met een smartphone of een WLAN-router mogelijk maken."

Hogere winstgevendheid 

Drie MPP-trackers met elk twee string-ingangen en een ingangsspanningsbereik van 200 tot 1000 VDC zorgen voor een optimale energieopbrengst. Stringzekeringen zijn dus ook niet nodig. De driefase omvormer werkt betrouwbaar en efficiënt, zelfs bij temperaturen tot wel +50 °C. Om de betrouwbaarheid verder te vergroten en operationele storingen als gevolg van ongunstige installatieomstandigheden te voorkomen, is de omvormer voorzien van verschillende belangrijke eigenschappen: maximale spanningssterkte tot 1100 VDC, boogfoutdetectie en beveiliging tegen omkering van polariteit. De ingebouwde anti-PID-functie voorkomt vermogensverlies in kristallijne zonnecellen, waardoor de levensduur wordt verlengd. Bovendien zijn eenvoudig vervangbare AC- en DC-overspanningsbeveiligingen (SPD) van type 2 geïntegreerd.

Installateurs profiteren van het nieuwe ontwerp en het lage gewicht van ongeveer 40 kg. De montageplaat en AC- en DC-aansluitingen worden meegeleverd. 

Ook interessant