Zoeken
Menu
Warmtebeeldcamera rechtstreeks verbonden met de Cloud

Conrad Electronic heeft de Flir C5 warmtebeeldcamera aan zijn assortiment toegevoegd en breidt daarmee het reeds uitgebreide assortiment professionele meettechnologieoplossingen verder uit.

"De Flir C5 warmtebeeldcamera is een krachtig meetinstrument met compacte afmetingen en is daarom een onmisbaar hulpmiddel voor bijvoorbeeld gebouwinspecties, onderhoud van gebouwen, installaties en klimaatregelingssystemen, elektrische reparaties, mechanische productie en andere probleemoplossingstoepassingen", aldus Kilian Braun, Senior Expert Product Manager bij Conrad.

De warmtebeeldcamera C5 bevat alle benodigde WiFi-functies en een interface die bekend staat als Flir Ignite voor directe verbinding met de Cloud. Het apparaat heeft daarmee een belangrijk unique selling point. De C5 kan via een bestaande WiFi-verbinding foto's en video's rechtstreeks naar Flir Ignite uploaden en daar opslaan. Bovendien kunnen gebruikers de gegevens beheren en per e-mail verzenden vanaf een mobiel apparaat of een PC. Omdat alle foto's en video's op één centrale locatie zijn opgeslagen, is het op elk moment mogelijk om gegevens over te dragen aan teamleden of om rapporten voor klanten te maken.

Een ander bijzonder kenmerk van de warmtebeeldcamera C5 is de interne warmtebeeldsensor Flir Lepton inclusief gepatenteerde beeldoptimalisatie Flir MSX, die belangrijke structurele details uit het visuele beeld over het warmtebeeld heen legt. Hierdoor ontstaat een haarscherp warmtebeeld waarop verborgen problemen direct herkend en nauwkeurig gelokaliseerd kunnen worden.

"De Flir C5 helpt experts om problemen snel, veilig en betrouwbaar te identificeren door ze gericht naar de oorzaak te leiden. Problemen zijn bijvoorbeeld elektrische defecten, heet geworden zekeringen, luchtlekken, leidingproblemen en vocht", zegt Rickard Lindvall, algemeen directeur Solutions Line of Business bij Flir. "De compacte C5 past in elke broekzak of gereedschapstas. Dit biedt de mogelijkheid van snellere controles."

Bij de ontwikkeling van de warmtebeeldcamera lag de focus op een compact ontwerp, zodat het meetinstrument gemakkelijk in elke broekzak past en altijd binnen handbereik is. Gebruikers die voor de C5 kiezen, kunnen de inspectietijd verkorten bij het controleren van elektrische installaties en klimaatregelingssystemen in commerciële gebouwen, bij mechanische productie, bij het controleren van woningen en gebouwen, en bij energie-audits en algemene onderzoeksopdrachten.

De warmtebeeldcamera heeft een 3,5 inch touchscreen met een resolutie van 160 x 120 pixels en is gebruiksvriendelijk. Het meetinstrument met beschermingsklasse IP54 is bovendien uitgerust met een heldere LED-werklamp die kan worden gebruikt om donkere en moeilijk bereikbare plaatsen te verlichten. De Flir Thermal Studio-software genereert professionele rapporten met foto's om problemen en reparaties te documenteren.

Ook interessant