Zoeken
Menu
Videoscopen: beter beeld op onderhoud Tekst en beeld: Euro-Index

Inspectie van technische installaties vereist soms toegang tot onderdelen die moeilijk zijn te bereiken of zich diep in complexe apparaten bevinden. Voorbeelden hiervan zijn turbines, warmtewisselaars, versnellingsbakken, leidingen en motoren. Met een videoscoop kan via een kleine opening een camera naar binnen worden gebracht waardoor een duidelijk beeld ontstaat van relevante componenten.

Omdat videoscopen uren inspectietijd besparen, kunnen organisaties inspecties vaker uitvoeren, waardoor problemen eerder worden geconstateerd en betere onderhoudsmaatregelen kunnen worden genomen.

Euro-Index introduceert met de Fluke DS701 en DS703 FC een tweetal videoscopen die speciaal zijn ontwikkeld voor toepassing in zware industriële omstandigheden. De toestellen worden geleverd met een flexibele probe (8,5 mm) met dubbele camera, zoomfunctie van macro tot micro en instelbare LED-verlichting. De Up is Up®-technologie draait de weergave van het beeld in de juiste positie, ongeacht de stand van de probe. 

Model DS701 heeft een resolutie van 800 x 600 pixels. Model DS703 FC biedt een HD- resolutie van 1280 x 720 pixels en Fluke Connect, waarmee beelden en video’s live kunnen worden gestreamd op een smartphone of PC en met collega’s of opdrachtgevers.

Ook interessant