Zoeken
Menu
Testen van verbindingen mogelijk met laagohmige meter Foto: Shutterstock

Voor het testen van verbinding door bijvoorbeeld fabrikanten en gebruikers van generatoren, elektromotoren, schakelaars, relais, accu’s en ups-systemen is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Niet alleen voor de persoon die test, maar ook het apparaat. Om testers daarbij te helpen, komt Megger met de DLROHDX.

Volgens de fabrikant is dit een “veelzijdig en robuust instrument.” De teststroom die wordt gebruikt, is maximaal 10 Ampère en meet de elektrische weerstand van een verbinding. Daarbij is de resolutie vanaf 0,1 mirco-Ohm. “De DLRO10HDX biedt verschillende testmethodes en een ruim geheugen voor opslag van 200 testresultaten.” Na de meting kunnen de resultaten worden gedownload en worden verstuurd naar PowerDB software.

Overal te gebruiken

Belangrijk voor de gebruiker is dat het apparaat tegen een stootje moet kunnen. Megger heeft daar aan gedacht. “Doordat het instrument is uitgerust met een krachtige accu en de behuizing bestaat uit een stevige draagkoffer.” Daarom kan het toestel op veel verschillende plekken worden ingezet. 

Ook interessant