Zoeken
Menu
Snelheid van aardings- en lekstroomtests belangrijk punt gebruiker Foto: persbericht Fluke

Veiligheid staat bij een aardings- en lekstroomtests uiteraard altijd voorop, maar de installateur streeft ook naar snelheid. Door de aardelektrode van het aardingssysteem niet los te hoeven koppelen, wordt tijd bespaard. Dit is nu mogelijk met de Fluke 1630-2 FC elektrodeloze aardingsweerstandtester.

Deze wireless aardingsweerstandtester en AC-aardlekstroomtang zorgt voor een snelle test voor zowel binnen als buiten. Hierbij is het niet nodig om aardingspennen in de grond te slaan. Fluke: “Het testen van de aardingscomponenten van apparatuur door parallelle aardverbindingen los te koppelen en het vinden van geschikte plaatsen voor hulpaardingspennen, kan gevaarlijk en tijdrovend zijn.” De elektriciens en onderhoudsmonteurs kunnen de lusweerstanden in meervoudig geaarde systemen meten met alleen de bek met dubbele klemfunctie waarmee het product is uitgerust. “Hierdoor kunnen metingen snel en veilig worden uitgevoerd zonder dat er geleiders moeten worden blootgelegd.” De zwaar uitgevoerde bek van de stroomtang is zodanig ontworpen dat hij uitgelijnd en gekalibreerd blijft, zelfs in de zwaarste industriële omgevingen.

Gegevens opslaan en delen

De gegevens die door de stroomtang worden gemeten, worden met vaste intervallen geregistreerd. Deze metingen worden opgeslagen op het geheugen. De Fluke 1630-2 FC kan tot 32.760 metingen opslaan. “Monteurs kunnen in real-time metingen van de stroomtang bekijken, registreren en delen via hun smartphones of tablets en deze metingen automatisch naar de cloud uploaden, samen met labels en de GPS-locatie van apparatuur.”

Ook interessant