Zoeken
Menu
Nieuwe frequentieregelaar verbonden met het internet Foto: persbericht ​Toshiba

​Toshiba, de Japanse fabrikant van frequentieregelaars, komt met een nieuw product. Het bedrijf heeft een nieuwe frequentieregelaar ontwikkeld: de VF-AS3. Voordelen van de frequentieregelaar zijn volgens de producent een uitgebreid netwerk en multimedia functies voor de moderne machine automatisering.

“De high performance Toshiba VF-AS3 biedt standaard real time netwerkcommunicatie dankzij een ingebouwd ethernet en voldoet aan alle eisen van de moderne IoT technologie en Industrie 4.0”, laat het Japanse bedrijf weten. “Ook de motor control technologie en het elektrisch circuit design maakt de regelaar voor vele applicaties geschikt. Het ontwerp resulteert ondermeer in een goed EMC -gedrag en hogere harmonische stromen welke veel regelaars produceren worden onderdrukt.”

Moderne technieken

Standaard heeft de VF-AS3 twee ethernet poorten. Hiermee kan proces-data van de regelaar en de productieomgeving als Big Data worden opgeslagen in de Cloud. Doordat de frequentieregelaar beschikt over een ingebouwde webserver wordt het op afstand regelen en managen vanaf uw PC of Smartphone/Tablet een koud kunstje. Veldbus aansluitingen zoals Profinet, CANopen, Profibus, Devicenet of EtherCat zijn daarnaast ook beschikbaar.

Realtime meten

“De regelaar kan direct ‘motor’-sensoren monitoren en deze info via de netwerkcommunicatie naar hogere systemen doorgegeven.” Doordat de data realtime wordt ingelezen en worden gekoppeld aan de datum en tijd door middel van een ingebouwde klok, kan altijd worden gezien hoe het proces is verlopen. “Via  het afneembare bedienings paneel kunnen parameters gewijzigd, opgeslagen en gekopieerd worden. Daarnaast biedt dit paneel de mogelijkheid om via QR-codes directe toegang tot een website met support en onderhoud instructies te verkrijgen.”

Veiligheid

Toshiba heeft ook oog voor veiligheid. “Dankzij de standaard Safe Torque Off veiligheidsfunctie voldoet de VF-AS3 aan de SIL3/PLe veiligheidsnormen. Veiligheidsfuncties als  SS1, SOS, SS2, SBC, SLS en SDI zijn als optie beschikbaar.”

De regelaar is leverbaar in vermogens van 0.4 tot 315 kW voor3 fase – 380/480V - 50/60Hz.Ook interessant