Zoeken
Menu
Nieuwe contactloze stroomtangen van Fluke

Conrad Electronic heeft zijn assortiment stroomtangen uitgebreid met twee nieuwe contactloze meetinstrumenten van Fluke. De true rms-meettangen Fluke 377 en 378 maken gebruik van FieldSense-technologie. Hierdoor is het meetproces eenvoudiger en veiliger omdat er geen direct contact met stroomvoerende geleiders meer nodig is. Als de technicus het instrument heeft geaard en de bek om de leiding heeft geklemd, toont het instrument tegelijkertijd een nauwkeurige meetwaarde van de spanning en van de stroomsterkte. Een handige functie is dat de kleur van het display groen wordt zodra er een stabiele FieldSense-meting beschikbaar is. Deze visuele manier van weergeven is vooral handig in een lawaaierige omgeving.

Dankzij de meegeleverde iFlex-meetbek, die toegang geeft tot hoogspanningsgeleiders op moeilijk bereikbare plaatsen en geschikt is voor wisselstromen tot 2500 A, is het instrument nog eenvoudiger te gebruiken.

"Snelle resultaten en veilig gebruik staan hoog op het verlanglijstje van veel elektriciens, aannemers en technici die als onderdeel van hun werk hoogspannings- en sterkstroommetingen moeten uitvoeren", zegt Walter Hock, productdirecteur bij Fluke. "De gebruikers van onze Fluke 377 en Fluke 378 kunnen erop vertrouwen dat de instrumenten nauwkeurig, gebruiksvriendelijk en uiterst veilig zijn." 

"Bij Conrad zijn we in de basis op zoek naar producten die het leven van onze klanten gemakkelijker en veiliger maken", zegt Susanne Storch, Senior Product Manager bij Conrad Electronic. "En dat is precies wat de Fluke-multimeters doen. In combinatie met geïntegreerde gegevensverwerking en automatische opslag van de meetresultaten in de cloud zien we hier de toekomst van de elektrische meettechniek. We zijn er zeker van dat klanten die hun huidige apparatuur willen upgraden, deze producten zeer interessant zullen vinden."

Driefasesystemen

De Fluke 377/378-serie biedt de mogelijkheid om wisselstromen tot 1000 A en met de iFlex-meetbek zelfs tot 2500 A in true rms te meten. Hierdoor zijn de instrumenten ideaal voor hoogspanningsmetingen, ook in driefasesystemen. Het meten van driefasesystemen vergt slechts drie eenvoudige stappen om een complete set waarden tussen de fasen en tussen fase en nul te verkrijgen. Alle meetwaarden staan naast elkaar op het dubbele display. 

Beide instrumenten zijn ook verkrijgbaar in de FC-versie (Fluke Connect) met Bluetooth-connectiviteit onder de naam 377FC en 378FC. Met de software is het mogelijk de gegevens op afstand te registreren, te beoordelen en te bewaken om daarmee intermitterende storingen te identificeren die anders soms moeilijk te diagnosticeren zijn. De FC-versies berekenen ook automatisch de fasehoek en sturen de meetwaarde vervolgens naar de mobiele telefoon of slaan de informatie op in de cloud met Fluke Connect. Hierdoor zijn er geen tijdrovende en foutgevoelige getypte of handgeschreven notities meer nodig. 

Met Fluke Connect kunnen onderhoudstechnici en reparatieteams gemakkelijk meetwaarden registreren en op afstand delen. Rapportage behoort tot de standaarduitrusting en de verzamelde gegevens zijn zeer behulpzaam bij het opstellen van programma's voor preventief onderhoud. 

De stroomtang 378 FC heeft een speciale PQ-detector (Power Quality) die problemen met stroom, spanning en arbeidsfactor detecteert. Hierdoor is snel te controleren of de oorzaak van een technische storing aan de voedingszijde of bij de aangesloten apparaten ligt.

Ook interessant