Zoeken
Menu
Meettechniek voor professionals vanaf één platform

Professionals in onderhoud en inspectie, in facility management, in het laboratorium en in de onderwijssector weten het: hoogwaardige meetapparatuur is onontbeerlijk voor efficiënt en oplossingsgericht werken, en voor een gedegen opleiding van de volgende generatie. Conrad Sourcing Platform heeft een zowel breed als diep assortiment aan meettechniek voor alle denkbare toepassingsgebieden. Het Conrad-team presenteert producten in speciale use cases en themawerelden op conrad.nl. Conrad toont daar ook nieuwe producten, actuele trends en geeft innovatieve impulsen op het gebied van meten, testen en keuren.

Deze vier innovaties zijn bijvoorbeeld van de partij: de robuuste 2 A-micro-ohmmeter DLRO2X van Megger levert zelfs in omgevingen met veel elektrische ruis, snelle, nauwkeurige en reproduceerbare meetresultaten. De stationaire en volledig radiometrische 9 Hz-warmtebeeldcamera's FLK-RSE600 (640 x 480 pixels resolutie) en FLK-RSE600 (320 x 240 pixels resolutie) van Fluke kunnen tot 60 dataframes per seconde rechtstreeks naar de pc sturen en dus ook de kleinste temperatuurschommelingen zichtbaar maken. De krachtige warmtebeeldcamera Flir E52 maakt efficiënte werkprocedures mogelijk dankzij de geïntegreerde inspectieroute-software. En de nieuwe TK-1000 kalibrator van Voltcraft is het ideale allround apparaat voor professionele meettechnische toepassingen: het meet en simuleert tien verschillende soorten thermokoppels en vier verschillende soorten weerstandstemperatuursensoren.

Diverse meettechniekgebieden, uitgebreide keuze

Het aanbod op het gebied van meettechniek op het Conrad Sourcing Platform is enorm: tot de laboratoriummeetinstrumenten in het Conrad-programma behoren bijvoorbeeld elektronische belastingen, regelbare laboratoriumvoedingen, functiegeneratoren en frequentietellers, maar bijvoorbeeld ook logic analysers om het signaalverloop te controleren. Oscilloscopen om het signaalverloop in de tijd te bekijken en spectrumanalysatoren om frequentiebereiken te controleren, completeren het productassortiment. 

Bij Conrad zijn ook multimeters in verschillende meetcategorieën verkrijgbaar: zowel handmultimeters voor mobiel gebruik, als tafelmultimeters voor werkplaats- en laboratoriumomgevingen en stroomtang-multimeters. Professionals zijn op veel gebieden afhankelijk van controle en analyse van elektrische grootheden en andere materiaal- en omgevingswaarden. Conrad biedt daarom ook een breed scala aan test- en keuringsapparatuur: met spanningstesters, lijn-, aardings- en isolatiemeters of toerental- en trillingsmeters is het mogelijk verschillende fysieke grootheden te controleren. Er zijn hardheids- en materiaaldiktemeters voor materiaalmetingen. En voor optische inspectie zijn onder meer microscopen en endoscoopcamera's beschikbaar. 

Omgevingsfactoren als temperatuur, vochtigheid, straling, geluid en vervuiling zijn van groot belang in de meettechniek. Als deze parameters bekend zijn, kan de professional zijn werk daarop aanpassen en zo nodig passende maatregelen nemen. Op het gebied van omgevingsmeetapparatuur biedt Conrad een breed assortiment windmeters, vocht- en vloeistofmeters en instrumenten voor het meten van gassen en schadelijke emissies. Kracht- en drukmeters, apparaten voor temperatuurmeettechniek en voor het bepalen van elektromagnetische grootheden (zoals elektrosmog of radioactiviteit) behoren ook tot het assortiment. Dataloggers zijn een nuttige aanvulling voor het langdurig vastleggen van meetgegevens om deze later te evalueren. 

Voedingen en netadapters worden op verschillende terreinen gebruikt - van industrie tot particuliere huishoudens. Ze zijn ontworpen als afzonderlijk bruikbare component of als stand-alone apparaat. Op conrad.nl vinden professionals alles van DC/DC omvormers en wisselrichters voor de medische techniek tot inbouw- en DIN-railvoedingen voor machinebouw, auto-industrie of logistiek en diverse transformatoren.

Het meettechniekassortiment op het Conrad Sourcing Platform wordt gecompleteerd door een uitgebreid aanbod aan weegschalen voor metrische meettechniek, en voedingen en netadapters voor optimale stroomvoorziening. Of het nu gaat om laboratoriummeetapparatuur, multimeters, test- en keuringsapparatuur, omgevingsmeetapparatuur, metrische meettechniek of voedingen: voor alle apparaten zijn natuurlijk ook de bijbehorende accessoires te vinden op het Conrad Sourcing Platform. 

Voltcraft - een sterk merk viert zijn jubileum

Het merk dat niet meer weg te denken is uit de meettechniekmarkt, heeft dit jaar alle reden om feest te vieren: al 40 jaar bewijzen de apparaten van Voltcraft zich in de praktijk. Gebruikers op het gebied van ontwikkeling, onderhoud, training en onderwijs, en gebruikers in laboratoria, evenals ambitieuze doe-het-zelvers waarderen de solide afwerking en innovatieve technologie van de apparaten. Het Voltcraft-jubileum wordt dit jaar passend gevierd op het Conrad Sourcing Platform: alle Voltcraft-fans kunnen spannende jubileumaanbiedingen en maandelijks wisselende thema's rond het Voltcraft-assortiment verwachten. Meer informatie vindt u hier.

Ook interessant