Zoeken
Menu
Meet en verlaag energiekosten met Voltcraft

Voltcraft biedt sinds 1995 een breed scala aan energiekostenmeters, die niet alleen het actieve vermogen, maar ook het reactieve en schijnbare vermogen en de faseverschuiving uiterst betrouwbaar en nauwkeurig weergeven. Specialisten en energiebewuste consumenten kunnen met de eenvoudig en overzichtelijk te bedienen apparaten de uitgebreide gegevens evalueren. Voltcraft presenteert ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het merk de innovatieve SEM6500 energiekostenmeter, verkrijgbaar op het Conrad Sourcing Platform.

De SEM6500, ontworpen als een visueel onopvallende, compacte tussenstekker, ontpopt zich tot een echte blikvanger zodra een verbruiker wordt aangesloten: de doorlopend veranderende kleur van de stijlvolle LED-lichtring signaleert een laag of hoog verbruik. Donkergroen staat voor zuinig energieverbruik, rood staat voor hoog verbruik. Susanne Storch, Senior Expert Product Manager bij Conrad Electronic, verantwoordelijk voor het assortiment meet- en testtechniek, is ook verheugd over de succesvolle symbiose van technologie en uiterlijk: "Met de SEM6500 zijn we erin geslaagd om nauwkeurige, innovatieve meettechniek en immense functionaliteit te combineren met een compact, modern design."

Uitgebreide datapool voor diepgaande analyse

De uitgebreide verbruiksgegevens kunnen op elk moment comfortabel in CSV-formaat op een computer, smartphone of tablet worden geëvalueerd. Analyse van afzonderlijke dagen, weken, maanden of zelfs jaren, het is allemaal mogelijk - langdurige gegevensregistratie is dankzij de hardware-onafhankelijke opslag in de cloud geen probleem meer. Er is op elk moment een breed scala aan vergelijkende analyses beschikbaar voor afzonderlijke perioden om de efficiëntie van apparaten en systemen te controleren. "Met de SEM6500 is het bijvoorbeeld mogelijk om oudere en nieuwere verbruikers rechtstreeks te vergelijken over een willekeurig tijdsinterval en daarmee eenvoudig en nauwkeurig het besparingspotentieel van nieuwe aankopen te meten. De basis hiervoor is de TRMS-meting, met een nauwkeurigheid van drie decimalen", zo legt productmanager Susanne Storch uit

Verbruik opvragen en regelen via WiFi

Met de TUYA-app is het draadloze stopcontact op elk moment via WiFi, of ook onderweg, te bedienen en zijn alle gegevens in de cloud beschikbaar en te evalueren. Op deze manier kunnen ook stroomstoringen overzichtelijk worden gedocumenteerd en gedateerd. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn voor verzekeringsclaims.

De SEM6500 kan meer dan alleen het verbruik meten: met de timer zijn verschillende schakeltijden te programmeren om apparaten automatisch in of uit te schakelen. Deze programma's lopen ook door als de WiFi-verbinding is verbroken. In de anti-inbraakmodus schakelt het apparaat schijnbaar willekeurig lampen en beeldschermen in en uit. Daardoor lijkt het alsof er iemand thuis is en is de kans op inbraak kleiner.

Ook interessant