Zoeken
Menu
IGM-technologie bespaart tijd en kosten Foto: persbericht FLIR

Bij elektronische tests, industrieel onderhoud, mechanische- en HVAC-reparaties, is iedere vakman afhankelijk van test- en meetapparatuur. Zonder apparatuur wordt de klus zeer lastig. FLIR Systems maakt het installateurs makkelijk met de nieuwe Infrared Guided Measurement (IGM)-technologie. Efficiëntie en veiligheid staan voorop bij deze klussen.

Ook als er gebruik wordt gemaakt van goede apparatuur, is het uitlezen van de meetwaarden niet altijd eenvoudig. Zo zijn vocht- en elektriciteitsproblemen met het blote oog niet altijd zichtbaar, met giswerk als gevolg. Niet in de laatste plaats kan het benaderen van een elektrisch probleem ook gevaarlijk zijn. FLIR ziet het nieuwe systeem als de oplossing. FLIR: “Dankzij FLIR IGM kunnen onderhoudsprofessionals de exacte locatie van een probleem achterhalen dat voor het blote oog niet zichtbaar is. IGM is ontwikkeld om tijd te besparen en mensen op een veilige afstand te houden van mogelijk gevaarlijke situaties.”

Slimmer en efficiënter 

Het nieuwe IGM-systeem is een uitbreiding van de warmtebeeldtechnologie die zich al in de voorgangers bevond. Volgens de ontwikkelaars doen onderhoudsprofessionals er hun voordeel mee doordat zij slimmer en efficiënter kunnen werken. “Dit komt door de visuele informatie over temperatuur problemen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Door IGM kunnen zij zich richten op probleemoplossing en zien welke locaties nader getest of onderzocht moeten worden.” Het werk gaat sneller en de professional kan ook de problemen direct aan de klant laten zien. Eventuele discussies over het al dan niet repareren van een systeem zijn daarbij overbodig.

Meetapparatuur

“IGM maakt gebruik van FLIR Lepton, een revolutionaire Longwave Infrared (LWIR)-sensor met een resolutie van 80 × 60 actieve pixels.” In het assortiment van het bedrijf zitten onder meer test- en meetapparatuur met IGM omvat vochtmeters, stroomtangen en spotmeters. “Dankzij test- en meetapparatuur met IGM van FLIR boeken professionals uit de bouw en industrie betere resultaten, realiseren zij meer omzet en hebben zij een professionelere uitstraling. Vochtmeters, stroomtangen en spotmeters met IGM zorgen ervoor dat gebruikers problemen sneller, veiliger en nauwkeuriger vinden.Via warmtebeelden kunnen zij hun bevindingen bovendien op een veel duidelijkere manier laten zien. Deze investering betaalt zich direct terug.”

Ook interessant