Zoeken
Menu
HBK introduceert configureerbare, piёzoelektrische CMC krachtopnemers

Hottinger Brüel & Kjær (HBK), specialist in meet- en weegtechnologie, heeft nieuwe piёzoelektrische meetketens voor de CMC-serie krachtopnemers ontwikkeld, die naar keuze in meer dan 200 combinaties geconfigureerd kunnen worden. Daardoor zijn ze ideaal voor een uitgebreide range meettaken in industriёle toepassingen zoals verbindings-, vervormings- of assemblageprocessen.

Gebruikers kunnen een sensor kiezen die optimaal past bij de kracht die ze willen meten, bij de potentiёle voorspanning en het gewenste overbelastingsbereik. De keuze van de meetversterker hangt af van de kracht die gemeten moet worden zodat een sterk uitgangssignaal en een goede resolutie bereikt worden.

Elke meetketen bestaat uit een sensor, een ladingskabel, een ladingsversterker en het bijbehorende testprotocol, dat informatie geeft over de relatie tussen de kracht in Newtons en het uitgangssignaal in Volt. Om de gebruiksnauwkeurigheid te verbeteren, heeft HBK ook de kalibratieresultaten voor de verschillende meetbereiken gespecificeerd. De ladingskabels zijn leverbaar in diverse lengtes om de integratie en montage te vereenvoudigen.

De CMC meetketens voor krachtmetingen zijn geschikt voor snelle metingen en de monitoring van de krachtverplaatsing omdat de meetweg van de sensoren de meting van de verplaatsing niet beïnvloedt. Daarnaast voldoen alle HBK-meetketens aan de IP65-standaard.

Een schakelingang maakt nulstelling van de ladingsversterkers mogelijk en er kan een deelbereik ingeschakeld worden om de gevoeligheid van de meetversterker te verhogen. Er zijn sensoren leverbaar met een nominale kracht vanaf 5 kN tot 120 kN. De ladingsversterkers hebben ingangsbereiken tussen de 1000 en 482.000 pc corresponderend met een nominaal meetbereik van 125 N en 120 kN.

Ook interessant