Zoeken
Menu
'Goed meten moet je leren'

Leerlingen en studenten in natuurwetenschappen en technische vakken profiteren van modern uitgeruste vaklokalen en hoogwaardige technische apparatuur. Dit geldt met name op het gebied van meet- en testtechniek. "Naar mijn mening zijn op de praktijk afgestemde oplossingen en instrumenten van hoge kwaliteit met uitgebreide functionaliteit de basisvereisten om de vaardigheden van studenten in dit vakgebied gericht te stimuleren en om de theoretische kennis in de praktijk te verdiepen", zegt Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supply Strategy bij Conrad Electronic.

Op het Conrad Sourcing Platform zijn momenteel meer dan 750.000 producten beschikbaar. Hiermee kunnen zakelijke klanten eenvoudig al hun technische benodigdheden bij één leverancier inkopen. Conrad Electronic heeft ook al jaren oog voor het onderwijs en biedt onder meer een breed scala aan hoogwaardige meettechnologie en gereedschap voor deze sector. "Door samenwerking met gespecialiseerde fabrikanten kunnen we uitstekende producten en individuele oplossingen aanbieden voor gebruik in praktijklokalen, op werkplekken of in laboratoria - en dat allemaal uit één hand en tegen de best mogelijke voorwaarden", zo vult Schlagenhaufer aan. Tot de sterke partners van het bedrijf behoren gerenommeerde specialisten in de branche, als Chauvin Arnoux, Rohde & Schwarz en Benning. Inkopen op het Conrad Sourcing Platform betekent niet alleen een breed en gespecialiseerd productassortiment: "scholen, universiteiten en overheden profiteren ook van speciale onderwijskortingen en van onze jarenlange ervaring met het onderwijs. Wij weten wat onze klanten nodig hebben en staan u persoonlijk en competent met raad en daad terzijde."

Chauvin Arnoux

Veilig gebruik van meetinstrumenten en deskundige beoordeling van meetresultaten zijn belangrijke aandachtspunten in opleiding en nascholing. Belangrijke leerpunten zijn verder het vooraf instellen van de meetapparatuur, correct aflezen en veilige bediening. Chauvin Arnoux heeft hiervoor een gespecialiseerd assortiment, bijvoorbeeld de analoge multimeter MX 1 of CA 5003. Er is een speciaal leerpakket waarmee studenten praktijkgericht de effecten van "niet-lineaire" belastingen en de noodzakelijke correcties leren kennen. Het leerboek "Trainingssysteem netanalyse" biedt in combinatie met de stroom- en netanalyser CA 8336 ondersteuning bij proeven en oplossingen. 

Rohde & Schwarz

Innovatieve meettechnologie oplossingen van Rohde & Schwarz onderscheiden zich door hoge kwaliteit, precisie en compatibiliteit. Ze helpen studenten om optimale resultaten te bereiken en zorgen voor diepgaand begrip van meettechnieken en -processen. 
Het speciaal voor het onderwijs bestemde assortiment van Rohde & Schwarz bevat verschillende oscilloscopen, bijvoorbeeld de R&S RTC 1000 en de R&S RTB 2000. Deze hebben speciale opties voor opleidingsdoeleinden zoals willekeurige functie- of patroongeneratoren en seriële triggering en decodering. De R&S FPC spectrumanalyser is ook een perfecte keus voor opleidingen, met name in het HF-opleidingslaboratorium. Klanten profiteren ook van de toebehoren, zoals de R&S FPC-Z10 Teaching Kit en het handboek voor onderwijsscenario's.

Benning

Het ontwerp en de uitvoering van de test-, meet- en beveiligingsapparatuur van Benning zijn gebaseerd op de eisen van industrie en handel en zijn daarom bij uitstek geschikt om studenten optimaal voor te bereiden op het gebruik ervan. Het Conrad Sourcing Platform heeft een uitgebreid productassortiment van deze fabrikant, van VDE-meetapparatuur en spanningstesters tot multimeters en stroomtangen. Met de apparatentesters van Benning kunnen bijvoorbeeld op een veilige en tijdbesparende manier veiligheids- en herhalingstests op elektrische apparaten worden uitgevoerd conform diverse normen. 

Meer informatie is hier te vinden. 

Ook interessant