Zoeken
Menu
Fluke ontwikkelt nieuw Europees hoofdkantoor in Eindhoven

Het nieuwe Europese hoofdkantoor in Eindhoven is de bakermat van een 400 vierkante meter omvattende Experience Center waar klanten van Fluke niet alleen kunnen kennismaken met alle beschikbare instrumenten, maar ze ook meteen kunnen ervaren in realistische omgevingen.

Fluke, wereldwijd technologieleider in de productie van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten en software, heeft vandaag de opening aangekondigd van zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland, met onder meer een customer experience centre van 400 m2. Voor het eerst zullen klanten niet alleen kennis kunnen maken met het Fluke-gereedschap van wereldklasse, maar ook kunnen ervaren hoe het in de praktijk wordt gebruikt. 

Het wordt door Fluke’s strategische ondersteunings- en trainingsmanager Eric van Riet omschreven als een droom die uitkomt. “Wat we wilden is dat klanten onze instrumenten zouden kunnen ervaren in een omgeving die zo dicht mogelijk de realiteit benadert. Om te laten zien waar en hoe onze producten worden toegepast en welke trainingsmogelijkheden we kunnen bieden.” 

De droom van het belevingscentrum voor klanten

De individuele omgevingen waarin elk van Fluke’s instrumenten worden toegepast, zijn opnieuw onder de loep genomen in het hart van het gebouw. Van geminiaturiseerde elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden; voor elk is een specifieke meetopstelling opgezet.  

“De beste manier om training aan te bieden is in een hands-on omgeving zoals dit. Dit werkt prima en onze klanten zijn erg tevreden over de ervaringen die ze hier opdoen”, zegt Van Riet. Het centrum werd ontwikkeld vanuit een passie voor klanten om ze aan te sporen om optimaal gebruik te maken van de producten van Fluke en biedt een buitengewone trainingsomgeving. 

“Uiteindelijk willen we dat mensen hier naar toe komen om te spelen”, zegt Eric van Riet. 

“Als klanten niet in staat zijn om persoonlijk deel te nemen, kunnen we in demonstratievideo’s uitleggen hoe onze apparatuur het best wordt ingezet.”

Fluke omgevingen

De omgevingen bestaan uit een kleine geautomatiseerde productie-eenheid, een industrieel eiland met een door een motor aangedreven pomp die water onder een bepaalde druk rondpompt, een traditioneel datacentrum, alsook een uitstapje naar “digital ceiling” networking. Er is een geminiaturiseerd hoogspannings onderstation, compleet met ingewikkelde 3D geprinte schaalmodellen en een Tesla-spoel  voor het simuleren van corona. 

Er is een elektrische werkplaats die wordt gevoed door een zonnepaneel, compleet met een kijkje naar een snelweg en een laadsysteem voor elektrische auto’s. 

Elk instrument van Fluke kan worden gedemonstreerd in de omgeving waarvoor het specifiek werd ontwikkeld.

Training op het scherpst van de snede

Deze omgevingen worden niet alleen gewaardeerd door de Fluke verkoop- en ondersteuningsmedewerkers en hun klanten, maar vormen eveneens de basis voor het ontwikkelen van goede relaties met de industriële leiders van de komende generatie. Studenten die een interne opleiding volgen krijgen de kans om het vak te leren door mee te helpen aan het programmeren van de automatisering van de fabrieksopstellingen in dit Europese belevingscentrum. Recent afgestudeerden werken nu nauw samen met de groep voor het ontwikkelen van toekomstige productinnovaties. 

“Het is een smeltkroes geworden voor het uitwisselen van verbazingwekkende ideeën”, zegt Van Riet. 

Het hoofdkantoor

De industriële Brainport Campus in Eindhoven – thuisbasis van het nieuwe hoofdkantoor van Fluke - is een unieke campus met het beste van de high-tech maakindustrie, samengebracht onder één dak. Het Fluke Europese belevingscentrum vormt het hart van de innovatieve Fluke kantooromgeving. 

Eric van Riet geeft het toe, “Ons Europese belevingscentrum zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van een aantal briljante partnerbedrijven die hebben meegeholpen om deze droom te  realiseren.” 

Ook interessant