Zoeken
Menu
Beursnieuws 75 jaar druk en stroming meten

Het meten van natuurkundige grootheden is van groot belang binnen de installatietechniek. Voor betrouwbare en nauwkeurige metingen zijn allerlei apparaten nodig, zoals druktransmitters, dompeltransmitters, drukschakelaars, flowsensoren en uitleesunits.

Huba Control AG ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor het meten van de fysische grootten druk en stroming. Het bedrijf werd opgericht in 1945 in Zwitserland en viert dus in 2020 zijn 75ste verjaardag.

HVAC

De naam Huba Control verwijst naar de oprichter Jakob Huber en naar de plaats Baden waar het bedrijf werd opgericht. Tot eind jaren ‘80 werd een breed scala van producten gevoerd. In 1989 nam de directie de strategische beslissing om zich vanaf dan alleen nog toe te leggen op de druk-meettechniek. De duidelijke focus daarop maakt de ontwikkeling mogelijk van innovatieve producten. Vandaag de dag worden wereldwijd jaarlijks meerdere miljoenen drukschakelaars en druktransmitters van Huba Control voor verschillende applicaties toegepast. De doelmarkten voor het bedrijf in het bereik van druk- en stromingsmeettechniek zijn regel- en bewakingsopgaven voor de meest uiteenlopende applicaties met druk- en flowsensoren (en drukschakelaars), onder andere in de industriële automatisering, cv-ketels, verwarming, ventilatie en koeling (HVAC). 

Meetcellen

Huba Control heeft verschillende producten in haar assortiment voor het meten van de natuurkundige grootten druk en stroming, van 1 mbar tot 1000 bar en van 0,5 tot 240l/min. Het gaat om elektronische en mechanische drukschakelaars, maar ook om druksensoren, druktransmitters en drukverschiltransmitters, waarvan die laatsten zijn uitgerust met sensoren met geïntegreerde versterkerelektronica. Dat enorm brede productenpalet voldoet aan de uiteenlopende eisen van procesoptimalisatie in allerlei systemen, machines en installaties. Er worden zowel standaard als customised oplossingen geleverd, en daarbij speelt het bedrijf graag een adviserende rol als partner voor drukgerelateerde ontwikkeltrajecten. Een andere tak van sport is het leveren van meetapparatuur voor de offshore-  en scheepsbouwindustrie. Daar zijn vaak speciale druk- en niveautransmitters nodig, en er worden internationale scheepvaart certificeringen vereist.

Het bedrijf is voortdurend bezig om zich te ontwikkelen en te innoveren. Zo werd er in de afgelopen twintig jaar ingezet op de technologie van de dikfilm-keramiek-meetcellen, en   ontwikkelen en produceren ze die meetcellen in de eigen fabriek in Würenlos.

Downloads en kerncapaciteiten

Huba Control maakt het installateurs gemakkelijk door via haar website allerlei downloads beschikbaar te stellen. Dat varieert van alle gangbare CAD-modellen van diverse druktransmitters, drukschakelaars en flowsensoren tot bedieningshandleidingen en productafbeeldingen.

Mooi is dat het bedrijf – ook op de site – haar kerncapaciteiten omschrijft in vier korte punten:

  1. Permanente studie van technologieën die voor de drukmeettechniek inzetbaar zijn.
  2. Beheersing van complexe automatiseringsprocessen inclusief automatische kalibratie.
  3. Productie van enkele stuks en grote series.
  4. Kwaliteit op iedere werkplek door eigen verantwoordelijkheid.

Misschien is die focus op enerzijds het vakgebied van de druk-meettechniek en anderzijds op de kerncapaciteiten het geheim van het succes van het 75-jarige bedrijf.

Op de VSK2020 zijn ze te feliciteren met deze mijlpaal.  

VSK 2020

VSK 2020

Van 4 t/m 7 februari 2020 in Jaarbeurs in Utrecht. Nu aanmelden via VSK.nl

Bezoek website

Ook interessant