Zoeken
Menu
Zonne-energie in elk huis met de PV-verdeler van Legrand Foto: Shutterstock

Voor het monteren van een zonne-energie-installatie is een loze leiding noodzakelijk om de PV-omvormer op een aparte groep te kunnen aansluiten. Helaas! Vaak is zo’n loze leiding niet beschikbaar. Het aanleggen van een nieuw leidingtracé is dan het alternatief, alleen … om het hak- en breekwerk dat daarmee gepaard gaat, staat niemand te springen.

Geen nood! Dankzij de PV-verdeler die Legrand ontwikkelde, kan in elke bestaande woning een zonne-energie-installatie geplaatst worden zonder dat vervelende  hakken of breken.

Voor PV-omvormers tot een vermogen van 2,25A is er geen probleem. Deze mogen direct op het lichtnet aangesloten worden, bijvoorbeeld via een wandcontactdoos.

Is de zonne-energie-installatie groter, dan is aansluiting op een aparte eindgroep noodzakelijk. Hiervoor is de nieuwe PV-verdeler van Legrand ontwikkeld. Deze PV-verdeler is geschikt voor installaties t/m 3000VA en voorkomt hakken en breken, mits er een ononderbroken leiding aanwezig is in de woning. Vaak is dat de leiding naar de wasmachine.

Makkelijke en veilige installatie

De PV-verdeler wordt compleet bedraad, getest en gecodeerd geleverd. De installateur hoeft alleen de kast te monteren. Daarna is het makkelijk om de voeding en de PV-omvormer aan te sluiten via de uitneembare achterwand van de behuizing. Deze kan dan meteen over de bestaande inbouwdoos geplaatst worden. 

Ook interessant