Zoeken
Menu
Met slimme accutechnologie gebruik je 36-volt-accu's in 18-volt-machines Beeld: Hitachi Power Tools / HiKOKI

Hitachi Power Tools / HiKOKI brengt een nieuwe Multi-Volt-accu op de markt met 36 volt lithium-ion-accu’s die uitwisselbaar zijn met 18-volt-machines. Dankzij intelligente verbindingstechnologie kan de accu detecteren of ze wordt gebruikt in een 18-volt- of een 36-volt-apparaat en past deze de spanning automatisch aan.

"Met onze Multi-Volt accu's hebben we een technologie ontwikkeld die de gebruiker niet alleen hoge prestaties, maar ook volledige flexibiliteit biedt", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools/ HiKOKI België & Nederland. Dankzij deze intelligente verbindingstechnologie zijn accu’s van 36 volt uitwisselbaar met de huidige 18-volt-machines van de Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap. 

Zelfde formaat, meer vermogen

De BSL36A18 Multi-Volt-accu's hebben een capaciteit van 2,5 ampère-uur (Ah) bij 36 volt, en bij 18 volt is dat 5,0 Ah. Dat betekent dat de 36-volt-accu's een uitgangsvermogen hebben van 1.080 watt – en dat met dezelfde grootte als een gewone 18-volt-accu. De afmetingen en het gewicht blijven nagenoeg gelijk. Daardoor kunnen de Multi-Volt-accu's gebruikt worden met een breed scala aan 18-volt-apparaten. "Met de nieuwe generatie Multi-Volt-accu’s doorbreken wij de beperkingen waaraan de voltklassen tot nu toe onderhevig waren", zegt Lamberts. 

Lange levensduur 

De flexibiliteit van Multi-Volt-accu’s is bijzonder nuttig bij een hoog vermogen, zoals bijvoorbeeld bij de snoerloze accu-cirkelzaag of de nieuwe accuschroefboormachine. In vergelijking met de huidige 18-volt-machines is de Multi-Volt-versie tot 20% sneller. De 36-volt-accu's zijn in slechts 32 minuten volledig opgeladen. Bovendien hebben de accu's dankzij een geïntegreerd koelsysteem een bijzonder lange levensduur: ze kunnen tot 1.500 keer worden opgeladen zonder noemenswaardige invloed op de prestaties. De beschikbare energie in de accu wordt weergegeven op de accu zelf door middel van een viertrapslaadindicator. De Multi-Volt-accu's zijn vanaf september in de winkel verkrijgbaar.

Ook interessant