Zoeken
Menu
Geoptimaliseerde verdeling: nieuwe serie VX3 en HX3 stroomverdelers bij Legrand Foto: Shutterstock

Om behuizingen optimaal te kunnen voeden, is een goede verdeling van de energie essentieel. Legrand Nederland komt nu met een nieuw programma voor geoptimaliseerde verdeling.

Dit verdeelsysteem bevat de series VX³, HX³ en IS. Het uitgebreide aanbod vervangt het bestaande assortiment XL-Part². Het biedt installateurs en paneelbouwers meer configuratiemogelijkheden en een oplossing voor alle Legrand panelen. Van kasten met kleinere vermogens voor de woning- en utiliteitsbouw, tot de allergrootste kasten voor industriële toepassingen.

De voordelen:

  • snelle aansluitingen (geprefabriceerde aansluitstukken),
  • duurzame aansluitingen,
  • ruimtebesparing in de verdeelkast,
  • uitbreidbaar basisconcept,
  • snelle en veilige interventies en
  • combineerbaar met de standaardverdeling.

Kant-en-klaar

De geoptimaliseerde vierpolige verbindingsrails VX³ auto (verticaal) en de verdeelklemmen HX³ auto (horizontaal) hebben een beschermingsgraad IP2x en zijn voorzien van steekklemmen voor het realiseren van de aftakkingen.
VX³ auto is direct inklikbaar op de zijkant van de kast. De versie 63 A is geschikt voor de Plexo³, XL³ 125 en XL³ 160 behuizingen en de versie 125 A voor de XL³ 160 en XL³ 400 behuizingen. De verdeling gebeurt per rij (hartafstand 150 mm). Bij HX³ auto is dat per volledige rij of per halve rij en deze kunnen toegepast worden op het volledige XL³ assortiment. Montage van deze verdeler kan op de DIN-rail of op de wand.

Voor grotere vermogens

Voor een geoptimaliseerde verdeling VX³/ HX³ biedt Legrand geprefabriceerde aansluitsets voor DPX vermogenautomaten tot 1600 A en voor DMX³ open vermogenautomaten tot 4000 A. De massieve koperen rails in deze kits maken een rechtstreekse aansluiting op het aluminium railsysteem mogelijk. Ook hier weer is het resultaat: een snelle en veilige bekabeling met vele combinatiemogelijkheden.
De VX3 en HX3 IS-verdeling van Legrand garanderen het serviceniveau van het paneel ten opzichte van de gebruiks-, onderhouds-, en uitbreidingshandelingen. Dit type van verdeling laat ook toe om bouwvormen tot 4b te realiseren zoals beschreven in de norm EN 60439-1.


Ook interessant