Zoeken
Menu
Tagvergrendeling stroomkringen vergroot veiligheid Foto: Shutterstock

Het vergrendelen van stroomkringen kan letterlijk levens redden doordat het risico op elektrocutie en andere ongevallen door te vroege activatie van stroom. Leverancier Brady heeft een uniek systeem ontwikkeld voor het vergrendelen van stroomkringen: Taglock.

Het systeem is handig voor operators, ingenieurs, onderhouds- en veiligheidsmedewerkers. In een handomdraai kunnen zij de stroomkringen vergrendelen. “Taglock blokkeert stroomonderbrekers in de UIT-stand en voorkomt dat ze te vroeg geactiveerd worden tijdens onderhoudswerken,” legt Brady uit. Het systeem kan door maximaal vier medewerkers tegelijk worden gebruikt. Zij beschikken allemaal over een eigen kabelbinder in een bepaalde kleur. Als hij of zij klaar is met het werk, worden de persoonlijke kabelbinder en tag verwijderd. Het vergrendelingssysteem van de stroomonderbreker wordt door de laatste medewerker verwijderd zodat de stroom wederom geactiveerd kan worden.

Makkelijk aan te brengen

Veiligheid is van het grootste belang en daar moet de Taglock aan bijdragen. Het aanbrengen is daarbij eenvoudig: “Plaats het vergrendelingssysteem op de stroomonderbreker, steek een kabelbinder door de opening en voeg een tag toe,” vertelt Brady. Door het kleine formaat passen de tags op de meeste stroomonderbrekers die zich naast elkaar bevinden. “Steek een nylon kabelbinder door de openingen van de aangebrachte vergrendelingssystemen om alle betreffende stroomonderbrekers te blokkeren in de UIT-stand. Indien nodig kan een hangslot worden aangebracht voor extra beveiliging."

Ook interessant