Zoeken
Menu
Stationair bewakingsapparaat voor datakabels

Kabelprofessional LAPP heeft speciaal voor de snelgroeiende automatiseringssector het ETHERLINE GUARD-bewakingsapparaat ontwikkeld voor de bewaking van datakabels. Deze innovatie is vanaf nu beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Kabelverbindingssystemen zijn zo goed als de kabels zelf. Hier komt de ETHERLINE GUARD van LAPP van pas: het bewakingsapparaat leidt uit de fysieke eigenschappen van de datatransmissie informatie af over de huidige status van de datakabel en presenteert die als een percentage. De realtime statusweergave laat zien of de kabel de slijtagegrens nadert. Op basis hiervan is het mogelijk het optimale moment te bepalen om de kabel te vervangen. Dit voorkomt onvoorziene uitval en het productieverlies dat daarmee gepaard gaat. Het positieve effect: lagere reparatie- en onderhoudskosten.

Betrouwbare cloudcommunicatie

De ETHERLINE GUARD kan achteraf in bestaande netwerkstructuren worden ingebouwd en vereist geen nieuwe kabels. De parameters worden automatisch ingesteld. En er is betrouwbare cloudcommunicatie beschikbaar via het MQTT-protocol voor het uitwisselen van digitale informatie voor bijvoorbeeld gegevensevaluatie, WiFi-configuratie (alleen met de WiFi-versie), updates of statusaanvragen. ETHERLINE GUARD wordt aanbevolen voor 100BASE-TX (tot 100 Mbit/s) datalijnen volgens IEEE 802.3. Het apparaat is echter ook geschikt voor EtherCAT-, EtherNET/IP- en 2-paar ProfinetTM-toepassingen, die vaak worden gebruikt in kabelrupsen of torsiegevoelige kabelgeleiding.

Ruimtebesparend ontwerp 

Door het compacte ontwerp met beschermingsklasse IP20 is de ETHERLINE GUARD geschikt voor schakelkasten. Er zijn twee versies beschikbaar: de ETHERLINE GUARD PM03T met drie RJ45-aansluitingen, waarvan er één dienst doet als LAN-aansluiting, en de PM02TWA, WiFi-compatibel en uitgerust met twee RJ45-aansluitingen.

Ook interessant