Zoeken
Menu
Push-in kabelwartel versnelt installaties in grote volumes Bron: ABB

Met de nieuwste kabelwartel van ABB, de NPG Quick-Connect™, kunnen kabels snel op een kast of paneel worden aangesloten zonder dat de behuizing hoeft te worden geopend. Hierdoor wordt het proces sterk versneld.

Dankzij het ingebouwde vergrendelingsmechanisme van nylon kan de Quick-Connect aan de hand van een eenvoudig proces in drie stappen worden geïnstalleerd: steek de wartel in een ingang van de kast van de juiste afmeting, doe de kabel erin en zet deze goed vast. Je hebt geen moeren of andere extra onderdelen nodig.

Blijvend goede prestaties

Dankzij de snelheid en het gemak waarmee kan worden geïnstalleerd, is de NPG Quick-Connect perfect voor paneelbouwers en installateurs die grote volumes installeren. Het installatiegemak leidt namelijk niet tot vermindering van de prestaties. De wartels voldoen aan de vereisten van UL514B/CSA C22.2 nr. 18.3; EN 62444.

Hoge bescherming

Quick-Connect is een corrosiebestendige kabelwartel van nylon uit één stuk, geschikt voor niet-gewapende en draagbare kabelsoorten en kabels voor kabelgoten. Eenmaal geïnstalleerd, kan de Quick-Connect een bescherming tegen binnendringing van stof en vocht van IP66 of IP68 bereiken. Bij normaal gebruik zullen de NPG Quick-Connect-wartels goed presteren bij temperaturen van -20 tot 100 graden Celsius, maar ze kunnen gedurende kortere perioden temperaturen van -30 tot 150 graden Celsius aan. Het product is verkrijgbaar via distributeurs wereldwijd.

Installatiegemak

"Dankzij het installatiegemak is de Quick-Connect een ideaal product voor OEM's en paneelbouwers en iedereen in de branche die met elektrische behuizingen werkt. Daarnaast zijn de prestaties ook nog eens indrukwekkend. Ik denk dat de meeste installateurs het met me eens zullen zijn dat het product een waardevolle reeks voordelen biedt", aldus Fieraas Aliahmad, Product Marketing Specialist voor onder andere kabelwartels bij ABB.

Ook interessant