Zoeken
Menu
Prysmian Group breidt zijn assortiment sirocco HD-kabels voor fttx- en 5g-netwerken uit

Prysmian Group, actief in energie- en telecomkabelsystemen, breidt zijn Sirocco HD-assortiment van microduct-kabels uit met een 576-glasvezelkabel. Sirocco HD-kabels bieden opnieuw wereldrecorddiameters en vezeldichtheden voor geblazen microduct-kabels.

De nieuwe kabel heeft 576 vezels in een diameter van 9,5 mm, met een vezeldichtheid van 8,1 vezels per mm2, en kan in een 12 mm-kanaal worden geïnstalleerd.

Sirocco HD microduct-kabels maken gebruik van Prysmian's BendBright-A2 200µm single-mode (ITU-T G.657.D, G.657.A2) buig-ongevoelige vezel, waardoor er een oplossing wordt geboden die klaar is voor geëvolueerde systemen die werkelijk toekomstbestendig is. 

Exponentiële groei

"Om de exponentiële groei van het dataverkeer en de toepassing van nieuwe technologieën te ondersteunen, is het van cruciaal belang dat we de capaciteit van de optische netwerken in de wereld verhogen. Optische bekabelingssystemen moeten snellere, betrouwbaardere en kosteneffectieve implementatiemethoden bieden om toekomstbestendig te zijn" stelt Ian Griffiths, Director R&D Telecom Business bij Prysmian Group. "Sirocco HD microduct-kabels maken de ontwikkeling mogelijk van systemen met een extreem groot aantal vezels en een kleinere diameter, zodat we kunnen voldoen aan de huidige vraag naar de hoogste bandbreedtecapaciteit in leidinginstallaties". 

De Sirocco HD-kabels zijn nu verkrijgbaar in vezeltellingen van 96 tot 576 en voldoen aan internationale normen voor optische en mechanische prestaties. Ze profiteren ook van het gebruik van Prysmian's PicoTube-technologie, waardoor ze tot 20% kleiner zijn dan voorheen beschikbare microduct-kabels. Dit maakt het mogelijk om meer vezels te installeren in overvolle kanaalruimte en maakt het gebruik van kleinere kanalen mogelijk voor nieuwe installaties, wat resulteert in lagere installatiekosten en het gebruik van minder grondstoffen. Dit biedt voordelen voor zowel de totale kosten van het uitrollen van het netwerk als de ecologische voetafdruk.

De productverbeteringen van Sirocco HD laten zien dat de groep zich inzet om in te spelen op de veranderende behoeften van de markt en om een schaalbare oplossing te bieden die een hoge dichtheid heeft, fysiek compact  is en gemakkelijk inzetbaar is voor een oplossing die op de toekomst is afgestemd. We zullen niet alleen voordelen zien door snellere en stabielere optische netwerken, maar installaties zullen ook kosteneffectiever en milieuvriendelijker worden, allemaal met lagere operationele kosten naarmate de levensduur van het netwerk toeneemt. Dit alles dankzij de hogere reparatieweerstand die de BendBright buig-ongevoelige vezel biedt.

Ook interessant