Zoeken
Menu
Modulair IP66 kabeldoorvoersysteem maakt montage een koud kunstje Bron: CONTA-CLIP

CONTA-CLIP, fabrikant van elektrische rijgklemmen, heeft een nieuw IP66 kabeldoorvoersysteem ontwikkeld: KDS Click. Deze maakt een snelle doorvoer van kabels mogelijk met aangegoten connector in behuizingen, schakelkasten of wanden van machines. Het systeem is door middel van slechts drie basiscomponenten – frame, inlays en afdichtingselementen – eenvoudig te monteren.

Het KDS Click kabeldoorvoersysteem werkt volgens een eenvoudig modulair ontwerpprincipe in tegenstelling tot conventionele systemen. Het kunststof frame uit één stuk maakt snelle en eenvoudige installatie mogelijk. Er zijn diverse frames verkrijgbaar, voor 4, 6, 8 of 10 afdichtingselementen. Deze afdichtingselementen zorgen voor een trekontlasting van de kabels conform DIN EN 62444. Het maken van een configuratie voor de kabeldoorvoer in de gewenste grootte is eenvoudig met behulp van vier verschillende inlays, die met een duidelijk klikgeluid in het frame worden geplaatst. Op deze manier kan het kabeldoorvoer systeem eenvoudig geassembleerd worden voor verschillende kabels, draden, buizen en pneumatische of hydraulische leidingen.

Comfortabele aanpassing bedrading

CONTA-CLIP heeft een ruim assortiment van afdichtingselementen, waaronder meervoudige. De afdichtingen zijn conisch gevormd, zodat ze gemakkelijk van binnenuit in de eerder geplaatste inlays kunnen worden gedrukt. Tegelijkertijd kunnen de afdichtingen weer eenvoudig worden verwijderd, bijvoorbeeld wanneer nieuwe of extra bedrading nodig is. Dit zorgt voor comfortabele aanpassing van de bedrading, zelfs bij enkele kabels, zonder dat het frame gedemonteerd hoeft te worden. Het ruime assortiment aan afdichtingselementen en inlays bieden maximale flexibiliteit voor het kabelmanagement. CONTA-CLIP biedt naast de KDS Click uitvoering met meerdelige frames, ook een ontwerp voor M20 tot M63 metrische openingen.

Ook interessant