Zoeken
Menu
​​Korte connector vergroot praktisch gebruik Foto: persbericht Murrelektronik

Het installatiegemak is aanzienlijk hoog bij de nieuwe 2-polige DEUTSCH-connector van Murrelektronik. De connector is namelijk kort waardoor het product makkelijk te gebruiken is. “In ingestoken toestand is hij nauwelijks 18 mm lang.”

“De DEUTSCH-connector (MDC06-2S) is voorgeconfectioneerd, vergoten en honderd procent elektrisch getest. Hij hoeft daardoor niet moeizaam en tijdrovend met de hand te worden aangesloten, iets wat een belangrijke tijdsbesparing oplevert en waarbij aansluitfouten worden uitgesloten.” Daarnaast is het overbodig om extra maatregelen te treffen om afzonderlijke aders te beschermen. “de door Murrelektronik gemonteerde PUR-kabel is slijtvast, olie- en UV-bestendig en met precisie omspoten. Dit garandeert een hoge mechanische bescherming.” Water en vuil kunnen de aders daardoor niet bereiken. Ook aan de trekontlasting is gedacht. Deze is bij de connector aanwezig en reduceert volgens het bedrijf het risico op een latere storing door kabelbreuk.

LED

Een eventuele extra (gegolfde) beschermslang kan worden aangebracht. De connector is er ook met geïntegreerde LED, deze zijn geschikt voor toepassingen in boordspanningssystemen met 12 en 24 V, de varianten zonder elektronica tot 230 V. “Dankzij de aderdoorsnede van 0,75 mm² treedt er bij lange kabels slechts een gering spanningsverlies op. De DEUTSCH-connector van Murrelektronik voldoet aan de hoge vereisten van beschermingsgraad IP68/66K en is bestand tegen trillingen en schokken.”

De kabels zijn in verschillende voormaten te verkrijgen.

Ook interessant