Zoeken
Menu
Kabeldoorvoersysteem zorgt voor snelle kabelinstallatie Foto: persbericht CONTA-CLIP

Voor een snelle doorvoer van open of voorgemonteerde kabels in behuizingen of door schakelkastwanden komt CONTA-CLIP met een nieuw product: IP66 kabeldoorvoersysteem KDSClick.

CONTA-CLIP, de ontwikkelaar van het product, garandeert dat het systeem een trekontlasting heeft conform de DIN EN 62444. De KDSClick is gebaseerd op slechts drie basiscomponenten: frames, inzetstukken en dichtingen. Hierdoor werkt het volgens een eenvoudig modulair ontwerpprincipe. “Anders dan bij traditionele systemen waarbij het frame geopend en vervolgens weer dicht geschroefd moet worden om de dichtingen te plaatsen, heeft CONTA-CLIP KDSClick voorzien van een uit één deel gegoten robuust kunststof frame dat in vier maten leverbaar is voor 4, 6, 8 of 10 dichtingen”, omschrijft het bedrijf hun nieuwste aanwinst.

Installeren gaat eenvoudig

Voordeel voor de installateur die de producten mag gaan installeren, is dat het plaatsen weinig voeten in de aarde heeft. “De geschuimde pakking biedt IP66 bescherming, zelfs bij beschilderde of ruwe oppervlakken. Het maken van frameopeningen met de gewenste grootte is eenvoudig met behulp van vier eenvoudige inzetstukken, verticaal, T-vormig, kruis en dubbel kruis, die met een duidelijk klikgeluid worden ingevoegd.” Hierdoor wordt het kabeldoorvoersysteem gemakkelijk opgebouwd voor verschillende kabels, draden, buizen en pneumatische of hydraulische leidingen. De opslagkosten worden verlaagd doordat er minder onderdelen worden gebruikt.

Veel verschillende dichtelementen

CONTA-CLIP levert meer dan 80 verschillende dichtelementen. “Ze zijn taps toelopend om vanaf de binnenkant makkelijk in de eerder aangebrachte inzetstukken te kunnen worden geduwd. Op dezelfde wijze kunnen de dichtingen even makkelijk weer verwijderd worden, bijvoorbeeld als er nieuwe of extra bekabeling nodig is.” Aanpassingen in de bekabeling kunnen daardoor makkelijk worden gedaan, zelfs bij enkele kabels en zonder het demonteren van het frame. “Enkele, dubbele of viervoudige dichtingen en blinde pluggen zorgen voor maximale flexibiliteit bij het kabelmanagement. De dichtingen zijn voorzien van een golfsnede om montagevriendelijke, strak passende kabelbekleding te garanderen.” 

Ook interessant