Zoeken
Menu
Je favoriete shirt kun je nu ook buiten strijken Foto: Shutterstock

Zeker nu het weer lekker weer wordt, verplaatsen veel mensen hun activiteiten naar buiten. Dan is het wel handig als je ook daar makkelijk elektriciteit kunt gebruiken zonder lange kabels en haspels.

Eerder lazen we al over slimme domotica in de tuin en draadloze apparatuur. Maar wat doe je nu als je in je tuin elektrische apparaten nodig hebt, die nog niet draadloos zijn? Meestal is dat een hoop gedoe met lange haspels en kabels door de hele tuin, maar het kan slimmer.

Vloerdozen voor binnen kennen we inmiddels. Een nieuwe innovatie is een speciale vloerdoos voor buiten. De vloerdozen liggen verzonken in tegels in de grond en bieden plek aan meerdere stopcontacten. Door een speciale opzetdeksel zijn ze veilig in gebruik; als er onverwachts een regenbuitje voorbij trekt kun je de vloerdozen gewoon dichtklappen.

Natuurlijk is dat niet alleen handig om het aantal kabels te verminderen: het kan ook goedkoper worden doordat er minder haspels nodig zijn.

Voor u het weet staat u buiten in het zonnetje uw kleding te strijken of slagroom te kloppen. Op die manier ligt een echte buitenkeuken binnen handbereik. Laat de zomer maar beginnen!

Ook interessant