Zoeken
Menu
Energiezuilen en (ver)stopcontacten: handig, mooi en innovatief Copyright: Legrand

Rondslingerende stekkerdozen, stopcontacten op onhandige plekken of het gebrek aan deze energieverstrekkers. Het is menig mens’ ergernis: zowel thuis, op de werkvloer als in publieke ruimtes. Daar speelt Legrand handig op in met de introductie van deze design energiezuilen en vloerdozen.

Energiezuilen

Het nieuwe pakket zuilen en minizuilen bundelt innovatie, montagegemak en design. Het assortiment omvat een breed aanbod, waarin alle zuilen dankzij ingenieuze accessoires - zoals TV-support, signalisatiepaneel, tafelblad en voet met of zonder wielen, flexibele Ovaline slang -  vele nieuwe gebruiksmogelijkheden oplevert.

De zuilen zijn afgewerkt in wit, aluminium en zwart, en zijn beschikbaar in een snap-on versie (waar het schakelmateriaal direct ingeklikt kan worden) en een universele versie (voor toepassing van traditionele 80mm schakelmateriaal). Er zijn zuilen met 1, 2 en 4 compartimenten. De 1 compartiments snap-on versie is de smalste zuil is in de markt, waarin aan 2 kanten schakelmateriaal gemonteerd kan worden. De afmetingen variëren van 0,3 tot 7,8 m. Dankzij het gebruiksvriendelijke Turn & Fix systeem kunnen de zuilen zonder gereedschap eenvoudig vastgezet worden.

Voor iedere (open office) werkplek en situatie is een geschikte zuil. De erg dunne Ovaline-zuilen in geanodiseerd aluminium zijn bijvoorbeeld ideaal om desktopcomputers te voeden zonder dat er schakelmateriaal nodig is. Er is ook een voorbedrade rolzuil; met een dubbele USB-lader, 7 contactdozen (230 V), een tafelblad, een voet met wielen en 4 meter kabel. Deze makkelijk verplaatsbare uitvoering is de aangewezen oplossing voor vergaderruimtes.

Vloerdozen

Perfecte integratie en modulaire toepassing zijn ook de kern van het verhaal bij de nieuwe universele IK-4 vloerdozen. Zowel de vloerdozen standaard met tapijtrand of de verzonken met markeerrand passen perfect in alle vloertypes (beton- of technische vloer) en kunnen naadloos gecombineerd worden met elk type vloerafwerking. Door de aantrekkelijke vormen met diverse afwerkingen maakt dat ze ideaal zijn voor verschillende configuratiemogelijkheden, te voorzien met contactdozen, data of andere aansluittechnieken afhankelijk van de wensen van de gebruiker.

Afhankelijk van de toepassing en de beschikbare hoogte in de vloer kan het schakelmateriaal horizontaal (12, 18 of 24 modules) of verticaal ( 8, 12 of 16 modules) worden geïnstalleerd. Daarbij komt nog dat dankzij de slimme montagesystemen de vloerdoos de snelste is om te installeren. Kortom, een Legrand IK-4 vloerdoos is een modulaire oplossing die zich aanpast aan een omgeving in beweging. Daarnaast zijn deze perfect te integreren in de bestaande vloersystemen: open vloergoot GVO-7, verzonken vloergoot GVG-5 en Soluflex kabelvoersysteem.

De innovatieve energiezuilen en vloerdozen zijn compatibel met het Mosaïc schakelmateriaal van Legrand. Mosaïc is compact, in diverse kleuren verkrijgbaar (waaronder zwart), klik-in en een ruime keuze uit meer dan 200 functies; het ideale element in de uitbouw van modulaire oplossingen voor de open space in kantoren en winkels.

Ook interessant